Heerlijk rondreizen op Gran Canaria

Heerlijk rondreizen op Gran Canaria

Inhoudsopgave

Heerlijk wegdromen op een eiland in de Atlantische oceaan is er niet meer bij want er is gewoon te veel te zien. Dit Canarische eiland trekt het hele jaar door veel bezoekers, van natuurliefhebbers tot strandliefhebbers. Met wandelpaden en uitgestrekte zandduinen is het een ideale vakantiebestemming, ook in de winter.

Natuur en omgeving

Gran Canaria is misschien wel één van de meest veelzijdige eilanden, die Europa kent. Er is zo een divers landschap op zo’n klein oppervlak, dat er voor ieder een mooie plek is om te bezoeken. Van woestijnachtige gebieden en bergformaties, tot groene heuvels en tropische stranden, die je allemaal wel zou willen bezoeken.

Gran Canaria heeft een aangenaam warm klimaat, waar het in de winter net onder de 20 graden kan zijn. Dankzij de bergen is het noordelijke gedeelte vochtiger dan de zuidkant, omdat het daar meer regent. Hierdoor ontstaat juist het prettige klimaat en het diverse landschap.

Bijzondere locaties

Het mooie Caldera de Bandama is erg populair, omdat je van hieruit een mooi uitzicht hebt op de hele noordkust van het eiland. Dit is een ideale plek om de reis te beginnen, en te ontspannen en acclimatiseren.

In La Vegueta kun je heerlijk ontspannen door de bijzondere omgeving en architectuur van hoofdstad Las Palmas. De mooie historische gebouwen van de Santa Ana kathedraal, het Casa Colon en Casa Consistorial maken deze wijk van de stad een belevenis.

Maar het mooiste plaatsje op Gran Canaria is toch wel Teror. Wat dit zo speciaal maakt is, dat Teror een bedevaartsoord is voor pelgrims die hun bezoek brengen aan de indrukwekkende basiliek.

Ook voor de strandliefhebbers zijn de stranden van Costa Meloneras en Playa Ingles zeer de moeite waard om te genieten van zon, zee en strand. Wat deze stranden bijzonder maakt zijn de lange wandelingen, die mogelijk zijn in de duinen van Maspalomas. Het is daar prachtig en bovendien een beschermd natuurgebied is.

Eten en drinken cultuur

Gran Canaria heeft veel culturele invloeden van Latijns Amerikaanse afkomst. De oudste bewoners van Gran Canaria hebben deze invloeden meegenomen naar het eiland. De invloeden zijn vooral afkomstig uit Afrika, Brazilië en Venezuela. Typische gerechten die de cultuur van Gran Canaria rijk maken zijn te vinden in simpele, maar smaakvolle ingrediënten.

Ropa vieja
Dit betekent letterlijk “oude kleren” en is een stoofschotel gemaakt van restjes vlees met kikkererwten.

Sancocho
Een zeer beroemde lokale schotel van zoute vis geserveerd met Mojo rojo en gofio (pittige rode saus en geroosterde gerst).

Caldo de pescado
Stevige soep gemaakt van vis / schaaldieren, rijst en saffraan.

Mocht je op zoek zijn naar een lekker biertje, dan moet je zeker vragen naar Caña.

Vervoer

Op het eiland kun je plezierig in een auto rondrijden en gaan waar en staan waar je wil om te genieten van de omgeving. Het is zeer eenvoudig vervoer te regelen en een auto te huren op Gran Canaria. Mocht je geen auto willen huren en met het openbaar vervoer gaan dan kan je met de Global bus overal heen gebracht worden.

Voor de reis naar het eiland zelf zijn er veel aanbieders dankzij de populariteit van de Canarische eilanden. Tenerife en Las Palmas hebben een vliegveld waar directe vluchten heen gaan maar je kunt ook kiezen voor een bootreis naar de grote haven van Puerto de la Luz.

Meer te zien

Gran Canaria is gewoon heerlijk genieten en mocht je langer verblijven en meer willen zien dan kun je altijd nog de boot nemen naar de andere Canarische eilanden.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten