Het andere Spanje

Inhoudsopgave

We kennen inmiddels allemaal de steden in Spanje als Madrid en Barcelona. Ben je op zoek naar iets anders, dan zijn deze steden misschien iets voor je!

Zaragoza

Deze stad ligt tussen Barcelona en Madrid in en is nog niet drukbezocht door buitenlanders, Spanjaarden zelf trekken hier al wel volop naartoe. De stad heeft een immens plein en met een evenzo immense kathedraal. Verder vind je hier nog een paleis omgeven door een burcht met natuurlijk een prachtige binnenplaats, wat op de lijst van UNESCO staat. De rivier de Ebro stroomt door de stad. Vanaf de brug Puente de Piedra heb je een prachtig uitzicht op de kathedraal. Ten slotte zijn er verschillende opgravingen te zien in de stad, zoals het Museo del Teatro de Ceasaraugusta, een oud Romeins theater.

Salamanca

Een bekende universiteitsstad ten westen van Madrid, met de oudste universiteit van Spanje. Ook deze plaats is nog minder ontdekt door het internationale toerisme. Door de vele studenten vind je hier een erg vlotte sfeer. Bij de universiteit zie je vele toeristen stilstaan op zoek naar… een kikker. Wie hem vindt, kan veel geluk verwachten als we de legende mogen geloven. Maar dat is niet het enige. Op de kathedraal van Salamanca zit als je héél goed kijkt ook een astronaut. Verder vind je op het Plaza Mayor een olifant die balanceert op zijn slurf. Mocht dit nog niet genoeg reden te zijn om de stad te bezoeken, dan is het Casa Lis nog de moeite waard. Dit is een art deco museum met in hun collectie onder andere oude poppen.

San Sebastián

Dicht bij de Frans grens ligt San Sebastián. Omdat het in het Noorden van Spanje ligt, is de omgeving hier wat groener dan in Midden- en Zuid Spanje en deze leent zich perfect om te wandelen. Verder kun je hier gemakkelijk naar het strand en ook voor cultuur zit je hier op de goede plek. Het Museo de San Telmo vertelt je alles over de Baskische geschiedenis, vanaf Monte Igueldo heb je een prachtig uitzicht over San Sebastián en vanaf mei tot augustus kun je terecht op Santa Clara, een eiland waar je per ferry kunt komen. Verder heb je hier op culinair gebied ook genoeg opties. In het centrum zijn vele pintxos bars te vinden waar je ook traditionele Baskische gerechten vindt.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten