Het is bijna Wereld Paella Dag! Maak jij de beste paella?

paella

Inhoudsopgave

Het aftellen tot de volgende Wereld Paella Dag is begonnen. Zoals elk jaar wordt op 20 september de Internationale Dag van de Paella gevierd, een dag waarop de erkenning van het meest universele gerecht van de Valenciaanse gastronomie wordt gevierd. De World Paella Day CUP zal ook dit jaar weer worden gehouden om de beste paella-kok ter wereld te vinden.

Alle koks moeten enkele simpele regels volgen om mee te mogen doen aan de populaire wedstrijd. Om te beginnen moet elke chef-kok vóór 12 juli 2021 een video pitch opsturen van maximaal 59 seconden waarin zij meer vertellen over zichzelf en hun loopbaan, welk land zij vertegenwoordigen en waarom ze willen deelnemen aan de II World Paella Day CUP in de sinaasappelstad. Deze video, een CV (in het Engels of Spaans) en vermelding van hun aanwezigheid op social media, moeten per e-mail worden toegestuurd aan: worldcup@worldpaelladay.org. De beste video’s gaan door naar de finaleronde en het publiek kan tot 6 augustus stemmen op hun favoriet.

Daarnaast kunnen fans een ludiek “paella”-liedje uploaden met de hashtag #WorldPaellaDayCUP en hun favoriete deelnemer taggen. Alle details over de wedstrijd zullen worden bekendgemaakt via www.worldpaelladay.org en op de officiële sociale netwerken van de wedstrijd: Twitter, Facebook, Instagram en YouTube.

Win jij de wereldbeker?

Een vakkundige jury die door de World Paella Day is aangewezen, zal rekening houden met de stemmen, liedjes, de pitch en de video’s van degenen die meedoen; en zal uiteindelijk de 8 finalisten (en 3 reserves) vóór 13 augustus 2021 selecteren. De geselecteerde chefs zullen per email op de hoogte worden gebracht. Dit jaar worden de 8 finalisten uitgenodigd voor een trip naar Valencia om het op 20 september 2021 live tegen elkaar op te nemen. Dit zal gebeuren in een format dat binnenkort wordt onthuld en via streaming zal worden uitgezonden… De winnaar ontvangt als prijs de trofee waarmee de chefkok wordt uitgeroepen tot winnaar van de tweede editie van de World Paella Cup! Bovendien ontvangen de deelnemers een uniek gepersonaliseerd kledingstuk en een certificaat van hun status als finalist.

Sharon Evers

Sharon Evers

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten