Het noorden van Portugal is de droom van elke avonturier

Het grote natuurpark van Portugal

Inhoudsopgave

Portugal is het land voor een leuke stedentrip naar Porto en Lissabon of voor een heerlijke zonvakantie. Echter, dit is niet het enige wat Portugal te bieden heeft. Naast de gezellige steden en het heerlijke zonnetje, is het noorden van Portugal het perfecte land voor de natuurliefhebber.

Het enige nationale park van Portugal

In het noorden kan je het enige nationale park van Portugal vinden, Parque Nacioal da Peneda-Gerês. Dit park is ideaal voor een lange wandeling. Verspreid over vier granieten massieven is dit park van 703 vierkante kilometers een bezoek waard. Hier vind je allerlei watervallen, Romeinse ruïnes en enorme bossen van eiken en dennen. Het bergachtige gebied met enorme bergtoppen en groene heuvels met prachtige uitzichtpunten, geeft een natuurliefhebber veel plezier.

Op avontuur in het nationaal park
Het nationaal park Peneda Geres

Vliegen over een natuurpark

In het noordwesten van Portugal vind je Pena Aventura, het natuurpark waar de langste zip-lijn van Europa is. Vlieg met een enorme snelheid over deze 1538 meter lange zip-lijn en laat jezelf verrassen. Naast de zip-lijn zijn er nog meer activiteiten te doen in het park, zoals kanoën en raften. Ook zijn er meerdere routes van 5 tot 12 kilometer die je kan bewandelen.

Van rust tot ruig

In het noordwesten vind je ook Parque Natural do Litoral Norte waar je witte zandduinen vindt. Ideaal voor een langere wandeling en om echt tot rust te komen. Voor een ruigere natuur ben je bij Parque Natural do Alvão op de juiste plek. Het kleine beschermde natuurpark is een van de best bewaarde geheimen van Noord-Portugal. Hier vind je enorm veel watervallen en prachtige met rots bezaaide hooglanden.

Vlakbij de grens

Parque Natural do Montesihno lijkt het meest op een nationaal park doordat het ligt verspreid over 750 kilometer land in het noordoosten van Portugal. Het is een gigantisch park met enorme kastanjebomen, eikenbossen en diepe kloven met oude dorpen. In deze dorpen leeft de oude bevolking. Verder naar het oosten ligt Parque Natural do Douro Internacional. Hier vind je een prachtige, ruige kloof die de rivier Douro in een lijn brengt, wat tevens de grens maakt tussen Portugal en Spanje.

Natuurpark vlakbij de grens
Natural Park of the Douro Internacional

De grens van Spanje is om de hoek en hierdoor ook leuk om mee te pakken. In het noorden van Spanje zijn prachtige plekken te vinden. Een aantal bijzondere plekken die je kan bezoeken over de grens, vind je hier. Reizen in luxe? Huur dan een camper! Zo heb je alles bij de hand én slaap je in een bed. Begin de reis in Porto en ga door naar het prachtige natuur van het noorden van Portugal.

Lotte Broers

Lotte Broers

Hi! Ik ben Lotte en werk op de redactie bij Voyago.nl. Ik houd van reizen en kan niet wachten om de wereld meer te gaan ontdekken. Mijn favoriete vakantieland is Griekenland, waar je mij kan vinden op het prachtige Kreta. Spanje blijft ook een favoriet, zeker na vijf maanden in Noord-Spanje te hebben gewoond. Heb je vragen of wil je meer weten? Stuur mij dan een mailtje via info@voyago.nl!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten