Het Noorderlicht zien vanuit een luchtballon in Lapland

Bekijk vanuit een luchtballon het Noorderlicht

Inhoudsopgave

Er is een nieuwe beleving om het prachtige Noorderlicht te bewonderen in het Zweedse Lapland. Sinds kort laat een reisorganisatie haar gasten zweven tussen de sterren over de Aurora. In een luchtballon ga je op jacht naar het Noorderlicht.

Hoe het idee ontstond

Het concept is gelanceerd door Off the Map Travel, een reisorganisatie die gefocust is op het krijgen van geweldige ervaringen tijdens je reis. Jonas Gejke en Frederik Broman, oprichters van Aurora Safari Camp, gingen samenwerken met ballonvaartexpert Andrew Peart die al jarenlang over de Afrikaanse savannes vliegt. Uiteindelijk ontstond het idee om heteluchtballonnen over de Aurora te laten vliegen. Nog nooit eerder is er een luchtballon naar het Noorderlicht gevlogen. Dit maakt hen de eerste reisorganisatie met deze optie.

Vlieg binnenkort al naar het Noorderlicht

De eerste keer dat het concept gaat ‘zweven’, is sneller dan je denkt. Al vanaf december 2020 kunnen gasten de eerste Aurora-vlucht bijwonen tot ongeveer april 2021. Vanaf mei 2020 kan je al een Aurora ervaring boeken met een deskundige gids aan boord. Samen vlieg je over het poolijs op zoek naar het prachtige Noorderlicht.

Genoeg ruimte voor het beste uitzicht

De nieuwe Lapland ballonvaarten zijn per luchtballon voor maximaal 6 personen te boeken en beschikbaar vanaf de leeftijd 6 jaar. Doordat je met een niet te grote groep in de luchtballon zit, heb je altijd genoeg ruimte én een perfect uitzicht. Boek deze unieke ervaring als onderdeel van een meerdaags verblijf om er zeker van te zijn dat deze trip uitgevoerd kan worden.

Een ervaring om nooit te vergeten

Het Noorderlicht ontdekken vanuit een luchtballon in een afgelegen wildernisgebied in Noord-Zweden is toch wel een unieke ervaring die je niet snel vergeet. Het Noorderlicht is een natuurfenomeen dat je wellicht niet altijd te zien krijgt, maar de grootste kans dat je het ziet, is om zelf naar de sterren te stijgen. Wel of geen Noorderlicht, het blijft een prachtig uitzicht over de miljoenen sterren die je te zien krijgt.

Heb je een reis naar Lapland op de planning staan, maar weet je nog niet wat je mee moet nemen? Hier vind je alle reisbenodigdheden en tips om de reis van je leven compleet te maken! Wil je nog meer zien van het noorden van Scandinavië? Vlieg dan door naar het noorden van Noorwegen! Meer informatie over deze fantastische plek vind je hier.

Lotte Broers

Lotte Broers

Hi! Ik ben Lotte en werk op de redactie bij Voyago.nl. Ik houd van reizen en kan niet wachten om de wereld meer te gaan ontdekken. Mijn favoriete vakantieland is Griekenland, waar je mij kan vinden op het prachtige Kreta. Spanje blijft ook een favoriet, zeker na vijf maanden in Noord-Spanje te hebben gewoond. Heb je vragen of wil je meer weten? Stuur mij dan een mailtje via info@voyago.nl!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten