Heuvels, kust en de meest vriendelijke Europese stad

Heuvels, kust en de meest vriendelijke Europese stad

Inhoudsopgave

Ierland staat bekend om zijn pubs en de nationale feestdag St. Patrick’s Day, die over een kleine twee weken plaatsvindt. Maar er valt veel meer te leren over dit eiland, zo kun er ook genieten van honderden kilometers kustlijn en vind je er de meest vriendelijke stad van Europa.

Klimaat
Wie op vakantie gaat naar het Ierland mag de wandelschoenen niet vergeten, want Ierland kent heuvelachtige landschappen. Maar ook in de hoofdstad, Dublin, zijn wandelschoenen geen overbodige luxe. Een andere must in de koffer is een poncho. Over het algemeen is het wat koeler in op het eiland, waardoor er meer neerslag valt. Met name buiten de zomermaanden kan je dagelijks te maken krijgen met flinke regenbuien. In de zomermaanden is de zon vaker te zien en kan de temperatuur oplopen tot boven de 20°C. In deze maanden kan de poncho dan ook worden vervangen door een zwembroek.

Kustlijn
Groot-Brittannië en Ierland hebben honderden kilometers aan kustlijn, variërend van kiezelstrandjes tot brede zandstranden. Naast de grote eilanden kennen Groot-Brittannië en Ierland ook kleinere eilandjes. Aan de kust van Cornwall, een gebied met prachtige baaien, liggen de Scilly-eilanden. Sommige stranden op deze eilanden doen bijna tropisch aan. Een van de mooiste stranden van Groot-Brittannië ligt dan ook op Tresco. Voor een meer authentiek strand kunnen toeristen terecht in Blackpool. Dit strand wordt gekenmerkt door de Blackpool Tower en een grote pier met attracties en restaurants. Een ideale vakantiebestemming voor het hele gezin.

Dublin
De vriendelijke bevolking van de Ierse hoofdstad Dublin heeft ervoor gezorgd dat de stad drie keer is uitgeroepen tot Vriendelijkste Stad van Europa door TripAdvisor. Je vindt er Christ Church Cathedral, Dublin Castle, St. Patrick’s Cathedral en één van de mooiste pleinen van Dublin; Merrion Square. Langs de rivier de Liffey kun je de vele bruggen bewonderen en het moderne Convention Centre Dublin dat naast het neoklassieke Custom House staat.

Dublin heeft daarnaast de titel UNESCO Literatuurstad vanwege z’n beroemde schrijvers, waaronder Bram Stoker. Zo kun je er deelnemen aan een literaire kroegentocht. Als je wel van een biertje houdt kun je het Guinness Storehouse bezoeken en alles leren over de geschiedenis van het nationale Guinness Bier. De Ierse stad heeft veel stadsparken en gezellige terrassen en is prima te voet te ontdekken. De wijk Temple Bar heeft veel restaurants, gezellige pubs en het bruisende Meeting House Square. Vanuit Dublin is het ook erg makkelijk om uitstapjes te maken naar andere plaatsen in de buurt.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten