Hier gaan Nederlandse zonaanbidders deze winter heen

Hier gaan Nederlandse zonaanbidders deze winter heen

Inhoudsopgave

Steeds meer Nederlanders zoeken tijdens de koude wintermaanden de zon op. En wie geeft ze nou geen gelijk? Reiszoekmachine KAYAK.nl onderzocht wat dit jaar de meest populaire winterzonbestemmingen zijn, welke reismaand het voordeligst is voor de portemonnee en welke steden up en coming zijn onder Nederlandse zonaanbidders.

Bangkok, Bali en Honolulu meest populair
Net als in 2016 staan Denpasar (Bali) en Bangkok in de top drie van meest populaire winterzonbestemmingen. Nieuw in de top 3 is Honolulu. Naast de populariteit van poké bowls, steeg de populariteit van de Hawaiiaanse hoofdstad dit jaar met maar liefst 158 procent. Gloednieuw in de top 10 zijn wereldsteden als Singapore, Miami en Sydney. Zo steeg de populariteit van Singapore hard ten opzichte van 2016, met 85 procent. Ook Auckland is dit jaar erg in trek. De Nieuw-Zeelandse hoofdstad staat dankzij een stijging van 60 procent op nummer 4 in de lijst. Hieronder de volledige top 10 van meest populaire winterzonbestemmingen van 2017:

1. Bangkok
2. Denpasar (Bali)
3. Honolulu
4. Auckland
5. Malé
6. Singapore
7. Willemstad
8. Miami
9. Kaapstad
10. Sydney

Vliegtickets in november tot wel 383 euro goedkoper
Hoewel december de ideale maand is om lang op vakantie te gaan zonder al te veel vakantiedagen te gebruiken, is het voor de portemonnee verstandiger om in november te reizen. Vliegtickets naar zeven van de tien meest populaire zonneoorden zijn dan tussen de 119 en 383 euro goedkoper. Zo kost een retourticket naar Willemstad in december gemiddeld 901 euro, terwijl dit in november 581 euro kost. Andere steden die in november het goedkoopst zijn, zijn: Bangkok, Denpasar, Auckland, Singapore, Kaapstad en Sydney. Tickets naar de Amerikaanse steden Honolulu en Miami zijn in januari het goedkoopst, met een prijsverschil tussen de 119 en 140 euro in vergelijking met december.

Managua, Cancun en Sao Paulo trending; San José, Lima en Palma de Mallorca uit
Steden die de top 10 net niet hebben gehaald, maar ook hard in populariteit zijn gestegen, zijn bestemmingen als de hoofdstad van Nicaragua, Managua (99%), het Mexicaanse Cancun (81%) en het Braziliaanse São Paulo (61%). Bestemmingen als Palma de Mallorca, Lima en San José die in 2016 nog op nummer 4, 6 en 7 stonden, haalden deze winter de top 10 niet.

Julia Stadler-Damisch, KAYAK Regional Director van Nederland, Zwitserland en Duitsland vertelt: ‘Hoewel december elk jaar een populaire vakantiemaand is door de kerstvakantie, blijkt uit ons onderzoek dat het voor de portemonnee een stuk lucratiever is om vrije dagen op te nemen in november. Om reizigers te helpen bij het vinden van de beste ticketprijs, hebben we bij KAYAK.nl een aantal handige tools ontwikkeld, zoals onze Prijsalerts. Hiermee ontvangen reizigers notificaties wanneer de prijzen voor hun opgeslagen vliegtickets het voordeligst zijn. Zo kan veel geld worden bespaard, wat ten goede komt aan de kerstcadeaus!’

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten