Pasen: hier gaan we naartoe dit jaar!

Pasen

Inhoudsopgave

Met Pasen in het vooruitzicht worden er weer massaal plannen gemaakt: een lang weekend biedt namelijk volop mogelijkheden. Zoals elk jaar zullen ook weer veel toeristen ons land bezoeken. Booking.com dook in hun data om te achterhalen waar de paastoeristen vandaan komen die hun weekend in Nederland doorbrengen. Hieruit blijkt dat de grootste groep uit Duitsland komt. Op een tweede plek staan Nederlanders met een weekendje weg in eigen land.

Onder Nederlanders die een lang weekend weggaan is Maastricht het populairst, gevolgd door Valkenburg, Amsterdam, Texel-De Koog en West-Terschelling. Hierbij worden hotels het meest geboekt. De meest geboekte buitenlandse steden door Nederlanders tijdens Pasen zijn Parijs, Berlijn, Londen, Barcelona en Rome. Liever buiten de gebaande paden treden? Bekijk dan deze originele bestemmingen!

Dovadola, Italië

Verken de prachtige Italiaanse streek Forlì-Cesena met een verblijf in Locanda Montepaolo in Dovadola. Deze herberg ligt vlak bij de berg Montepaolo en is daarmee een ideale uitvalsbasis om te wandelen of fietsen in de omliggende heuvels. Voor een ultiem paasgevoel bezoek je het nabijgelegen Tredozio. Dit kleine dorp organiseert tijdens Eerste en Tweede Paasdag de Palio dell’uovo: een evenement vol leuke uitdagingen, zoals eieren gooien en een eierenrace.

Pasen

Sint-Petersburg, Rusland

De wereldberoemde, weelderig versierde Fabergé-eieren maken sinds het midden van de negentiende eeuw deel uit van de Russische cultuur. Tsaar Alexander III liet toen de eerste van deze sierlijke eieren maken als paasgeschenk voor zijn echtgenote Maria. Laat jezelf dit paasweekend net zo luxueus in de watten leggen en laat je koninklijk behandelen in het Majestic Boutique Hotel Deluxe. Het hotel is ideaal gelegen om de stad en de wijk Tsentralny te verkennen.

Pasen

Bessières, Frankrijk

Zuid-Frankrijk is een heerlijk vooruitzicht als je een paar dagen vrij hebt tijdens de Pasen. En het wordt nog beter als je in het Chateau Castelrives logeert. Dit kasteel komt nog uit de tijd van Napoleon en ligt in een park van vijf hectare aan de rivier de Tarn. Hier vindt jaarlijks de Confrérie de l’Omelette Géante, of het Broederschap van de Reuzenomelet, plaats, waarbij zo’n 50 vrijwilligers op Tweede Paasdag een gigantische omelet van 15.000 eieren bereiden. Deze traditie is naar verluidt ontstaan, nadat Napoleon de regio bezocht en hier zó genoot van een omelet dat hij de bevolking vroeg een reuzenomelet te bakken voor zijn troepen.

Foto’s: Booking.com

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten