Highlight of hideaway, waar ga jij voor in Kaapstad?

Highlight of hideaway, waar ga jij voor in Kaapstad?

Inhoudsopgave

Kaapstad is wereldberoemd vanwege de toeristische trekpleisters, natuur en geschiedenis. Vanuit de Tafelberg heb je het meest prachtige uitzicht op de stad. Breng een indrukwekkende dag op Robbeneiland of trek je terug op minder toeristische plekken. De keuze is aan jou!

Uitzicht over de stad

Wellicht de bekendste plek van de stad is de Tafelberg, die vanaf de top een prachtig uitzicht biedt over Kaapstad. Voor de actieve vakantiegangers is het mogelijk om de berg te beklimmen. Er zijn kilometers aan paden richting de top, als ook over de lengte en breedte van ‘de tafel’ aangelegd. Mocht het beklimmen niet de voorkeur hebben, dan is de top ook te bereiken met een kabelbaan. Binnen vijf minuten met de ronddraaiende kabelbaan staat de bezoeker op bijna 1.100 meter hoogte. Om perfect te genieten van het prachtige uitzicht over de stad en de Atlantische Oceaan. Het is ook mogelijk om wat te eten en drinken in het ‘Table Mountain Cafe’.

Must see

Ook een bezoek aan Robbeneiland wordt als een must beschouwd tijdens een vakantie in Kaapstad. Het voormalige gevangeniseiland is tegenwoordig open voor toeristen. Het bezoek, dat alleen onder leiding van een gids kan worden gedaan, begint met een half uur durende overtocht per boot. Vervolgens wordt er een busreis gemaakt over het eiland, het absolute hoogtepunt is echter de rondleiding door de gevangenis. Tijdens deze rondleiding wordt de binnenplaats en de groepscellen bezocht. De cel met nummer 46664 maakt over het algemeen de meeste indruk, dit is namelijk de cel waar Nelson Mandela achttien jaar van zijn leven heeft doorgebracht.

Minder bekend

Naast de toeristische highlights zijn er ook talloze minder bekende plekken in de stad die absoluut de moeite waard zijn. Boulder Beach is hier een goed voorbeeld van, op deze plek is het namelijk mogelijk om tussen de pinguïns te zonnen en te zwemmen. Mocht het strand niet helemaal iets voor jou zijn, dan is de openbare ‘Sea Point Swimming Pool’ met uitzicht op de Atlantische Oceaan een uitstekend alternatief. Wanneer de drukte van Kaapstad je te veel wordt, zijn de ‘Kirstenbosch Tuinen’ een prima plek om even op adem te komen. Aan de oostelijke kant van de Tafelberg liggen het 850 hectare grootte tuinen die voor zowel natuurliefhebbers als voor bergbeklimmers een uitstekende plek zijn. Vanaf dit punt is er een aantal routes die naar de top van de berg lopen.

Kaapstad behoort niet voor niets tot onze top 60 mooiste plekken op aarde.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten