5 relatief onbekende en adembenemende hikes in Peru

Vijf relatief onbekende en adembenemende hikes in Peru

Inhoudsopgave

Het landschap van Peru leent zich perfect om een paar goede wandelschoenen aan te trekken en eropuit te gaan. Van meerdaagse hikes voor de ervaren hikers tot geweldige dagtochten voor diegenen die het iets ‘rustiger’ aan willen doen. Omdat de kans groot is dat je de Salkantay Trek en de Inca Trail al kent, 5 unieke hikes die minstens net zo geweldig zijn als de bekendere trekkings. Lees alles over de mooiste hikes in Peru!

Daghike naar één van de mooiste meren ter wereld: Laguna 69

Laguna 69 in Huascaran National Park ligt 4.600 meter boven de zeespiegel en is daarmee niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk adembenemend. Het is één van de meest iconische plekken in Peru; niet alleen vanwege de schoonheid van het meer zelf, maar ook vanwege de spectaculaire wandeling die naar het meer leidt. Alleen de rit naar het startpunt van de klassieke Laguna 69 hike is al een feestje: onderweg zie je Huarascan, de hoogste berg van Peru en Laguna Llanganuco liggen. Tijdens de ongeveer drie uur durende hike leg je zes kilometer af met een hoogteverschil van 800 meter. Aangekomen bij het meer zelf word je beloond met prachtige uitzichten, een van de mooiste hikes in Peru.

Ausangate trekking, perfect voor echte avonturiers.

5 á 6-daagse trekking door de schitterende omgeving van Cusco

Voor de echte avonturiers is de 5 á 6-daagse Ausangate trekking perfect. Het pad leidt langs groene weiden met honderden alpaca’s, kleurrijke bergmeren, indrukwekkende watervallen en gletsjers én de Regenboogberg. Ausangate is nog steeds vrij ver weg van de gebaande paden, met uitzondering van het gedeelte van de Regenboogberg. Het voordeel van de Ausangate trekking is dat je de Regenboogberg erg vroeg in de morgen aandoet, nog ruim voordat andere bezoekers arriveren. De totale afstand van deze trekking is 46 kilometer en de route is duidelijk aangegeven. Dat maakt de trekking geschikt om, uiteraard goed voorbereid, zelfstandig te ondernemen. Vanwege de hoogte waarop de route ligt – 4.000 tot wel 5.000 meter – is Ausangate een vrij pittige trekking. Neem altijd vooraf de tijd om te acclimatiseren en te wennen aan de hoogte. Bijvoorbeeld door vooraf een aantal dagen te verblijven in Cusco, dat op ongeveer twee uur rijden ligt van Tinque, het startpunt van de Ausangate trekking.

Voor de echte fanatiekeling: tiendaagse trekking door bergketen Huayhuash Cordillera

Ben je in goede conditie en heb je zin om er écht op uit te trekken? Dan is de 180 kilometer lange Huayhuash trekking door het imposante Huayhuash gebergte een goede keuze. Hoewel de lengte van de trekking kan variëren van 8 tot 14 dagen, wordt Huayhuash meestal gedaan als tiendaagse trektocht. De trekking begint en eindigt in Chiquián en gedurende minimaal 8 dagen trek je over besneeuwde toppen, zoals Yerupajá (6.634 meter), en tientallen lagunes en kloven. Vanwege de hoge ligging en de lengte van de trekking wordt deze als moeilijker beschouwd; hoewel de trekking zelfstandig te ondernemen is, wordt begeleiding daarom toch aangeraden.

Gocta waterval, de 15e hoogste waterval ter wereld.

Daghike naar de indrukwekkende Gocta waterval van het onontdekte noorden

De 771 meter hoge Gocta waterval in de regio Chachapoyas is pas in 2002 ontdekt en is de 15e hoogste waterval ter wereld. De daghike naar dit imposante natuurverschijnsel start in San Pablo de Valera en eindigt in het dorpje Cocachimba. Langs de 15 kilometer lange route zijn 22 andere watervallen te bewonderen, die tijdens het regenseizoen zelfs nog groter en indrukwekkender worden. Na ongeveer vier kilometer hiken vanuit San Pablo de Valera, bevind je je op een kruispunt waarbij je een keuze maakt: door naar de Lower Falls of Upper Falls? Als je hier voor de Upper Falls kiest, bereik je na een kleine twee kilometer hiken het viewpunt. Hier vandaag zie je de waterval honderden meters naar beneden storten. Wil je alles uit de hike halen, kies dan op je weg terug ook het pad naar de Lower Falls. Dit is eveneens twee kilometer hiken. Vervolgens is het nog vijf kilometer naar Cocachimba.

Terug naar het Inca tijdperk met de vierdaagse Choquequirao trekking in Cusco

Op steenworp afstand van Machu Picchu ligt het 15e eeuwse Choquequirao Archeological Park, dat alleen te voet bereikbaar is. Choquequirao heeft in uiterlijk veel weg van Machu Picchu, maar het grote verschil tussen deze twee Incadorpen is het aantal bezoekers: Choquequirao ontvangt per dag gemiddeld slechts 15 tot 20 bezoekers. De Choquequirao trekking is een 4 tot 9-daagse trekking, afhankelijk van de route die je kiest. Sinds 2019 zijn er drie voornaamste routes, waartussen je met het oog op persoonlijke conditie en interesse een keuze kunt maken. Welke route je ook kiest: je zult in ieder geval een ongerept landschap aantreffen dat rechtstreeks uit een natuurdocumentaire lijkt te komen.

Ben je op zoek naar hikes in Peru en denk je helemaal voorbereid te zijn? Heb je dan ook al gedacht aan een speciale reisverzekering? Tasman Verzekeringen heeft voor elk type reiziger de geschikte verzekering. Bereken hier jouw premie voor een backpackreis naar Peru.  

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten