De nieuwe hippe en culinaire kant van Mexico Stad

De nieuwe hippe en culinaire kant van Mexico Stad

Inhoudsopgave

Mexico Stad – of gewoon ‘Meggiko’ zoals het fonetisch klinkt uit de monden van de Chilangos, de inwoners van de stad – is adembenemend. Letterlijk! Gelegen op meer dan 2.200 meter boven de zeespiegel moet ook je ademhaling even wennen de eerste dag. Maar dan ga je al snel mee in het plezier…

Trendy
Mexico Stad mag groot zijn, het kent vele leuke compacte wijken! Hier een vleug Spanje, daar een vleugje Frankrijk, een beetje Madrid en een dosis gewoon Mexico. La Condesa is zo’n heerlijke wijk. Trendy, leuke eethuisjes, prima terrasjes, winkeltjes met betere souvenirs dan sombrero’s. Idem dito eigenlijk: Roma. Ook al zo’n groene wijk met mooie oude huizen, oertraditionele eetstandjes, hippe mezcalbarren, toprestaurants en mooie mensen. Het zijn de hippe wijken waar ook de Mexicanen zelf graag komen.

Guggenheim x Taj Mahal
Om maar met de deur in huis te vallen. Mexico stad heeft enkele van de beste musea ter wereld en is alleen daarom al een bezoek waard. Laten we beginnen met de eye-catcher: het Museo Soumaya. Deze Guggenheim Bilbao meets Taj Mahal is bijzonder indrukwekkend, zowel van buiten als binnen. Het telt kunstwerken van meer dan dertig eeuwen, met veel Rodin, maar ook Azteekse artefacten tot Rembrandt, Picasso, Dali, en Venetiaanse meesterwerken. De Mexicaanse geschiedenis komt volop aan bod in het Museum van Antropologie. Maar ook zeer bijzonder is het museum van wellicht wel de bekendste Mexicaanse aller tijden: Frieda Kahlo. Het levensverhaal van de kunstenares is een avontuur op zich. Haar huis bezoeken is een prachtige vertelling van het getormenteerde verhaal. Absoluut de moeite waard!

Museo Soumaya

Culinaire hotspot
Mexico Stad is zonder enige twijfel een culinaire bestemming pur sang met keukens op zeer hoog niveau. Mexicaanse tradities worden gecombineerd met nieuwe technieken, en andere wereldlijke smaken. De must-eat is Pujol, door iedereen aangeraden. Chef Enrique Olivera heeft het al geschopt tot de wereldtop en is ook de in house chef voor de Business Class van Aeromexico. Andere namen op de lijst: Publico Comedor, Carlota, Maximo Bistrot, Pehua, Senerii, Merotoro. Reserveren! En let op: de maaltijd van Mexico is de lunch, niet het diner.

Daarnaast is er nog de ouderwetse traditionele Mexicaanse keuken, met mais, mais, en nog meer mais. Maar ook met vele pepers en kruiden, chillies en limoen, avocado en andere heerlijkheden. Je vindt ze in simpele tentjes of oude haciendas. En uiteraard: de taco! Op iedere straathoek, in elke wijk. Er zijn verschillende vullingen van de vertrouwde steak tot enge insecten. De deal is: je bestelt de taco, doet er pittig sausje op, en tot slot wat limoen en genieten maar. De meest geliefde variant is de taco al pastor (gekruid varkensvlees).

Let’s go crazy
Voor authentieke ervaringen raden we als eerste lucho libre aan. Mexicaans worstelen. Show, vreemd maar leuk en een uitje om niet snel te vergeten. Zie de gemaskerde superhelden zoals Electronico tegen mister Awesome in de ring, met heerlijk overdrijving en een spotgoedkoop biertje op je stoel. Of ga, als er wordt gespeeld, naar het legendarische voetbalstation Azteca. Dit is het stadion met 100.000 gekken op de tribune!

Hart van goud
Mexico Stad heeft lange tijd in zijn eigen schaduw geleefd. Nu de economie aantrekt, ontdekt de rest van de wereld wat voor heerlijke stad dit is. Lonely Planet zette het al bovenaan zijn bucketlijst en die mening onderschrijven wij.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten