Hoe vraag ik een ESTA voor Amerika aan?

Hoe vraag ik een ESTA voor Amerika aan?

Inhoudsopgave

Sinds 2009 is het verplicht om een ESTA (Electronic System for Travel Authorization) aan te vragen om naar Amerika af te kunnen reizen. Dit is in het leven geroepen om de beveiliging van het reizen naar Amerika te verbeteren. Inwoners van landen welke onder het Visa Waiver Program vallen hoeven geen visum aan te vragen. Zij mogen online een ESTA aanvragen wat als reistoestemming dient.

Hoe vraag ik een ESTA aan?
Een ESTA is alleen online aan te vragen. Je vraagt dit document aan door het invullen van een aanvraagformulier. Je dient wel in het bezit te zijn van een paspoort. Het is namelijk niet mogelijk om deze aan te vragen op een identiteitskaart. Dat heeft te maken met het feit dat de ESTA elektronisch gekoppeld wordt aan het paspoortnummer. Hierom dient je jouw paspoortgegevens ook goed te controleren alvorens je het aanvraagformulier verzend.

Wanneer kan ik het beste een ESTA aanvragen?
De beoordeling van jouw aanvraag mag maximaal 72 uur duren. Vraag de ESTA daarom in ieder geval 72 uur voorafgaand aan uw reis aan. Nog beter is het om de ESTA 4 tot 5 weken van te voren aan te vragen. Stel, dat om wat voor reden dan ook, jouw aanvraag wordt afgewezen dan heb je nog tijd om eventueel een visum via de Amerikaanse ambassade aan te vragen.

Wat heb ik nodig om een ESTA aan te kunnen vragen?
• Paspoortgegevens
• Gegevens van een nood contactpersoon binnen of buiten Amerika
• Gegevens van je werkgever, indien van toepassing
• Verblijfsgegevens in de VS
• Betaalpas

Kan ik een groepsaanvraag indienen?
Het is inderdaad mogelijk om een groepsaanvraag in te dienen. Je vult dan eerst je eigen gegevens in op het formulier. Vlak voordat je naar de betaling wordt doorgestuurd, krijg je de vraag of je een reiziger of een familielid wilt toevoegen. Woont je medereiziger op hetzelfde adres als jou, dan kun je kiezen voor ‘familielid’. Het adres wordt dan automatisch op alle formulieren overgenomen.

Hoe lang is de ESTA geldig
Een ESTA is twee jaar geldig, tenzij je paspoort in deze twee jaar verloopt. Dan komt de ESTA automatisch te vervallen. Met de ESTA mag je 90 dagen achtereen in Amerika verblijven en uiteraard mag je de ESTA meerdere keren gebruiken.

Wanneer een nieuwe ESTA nodig
• Als de ESTA verlopen is na twee jaar
• Als je paspoort verlopen is
• Als je van gender verandert
• Als jouw land van staatsburgerschap wijzigt
• Als je bent veroordeeld voor een misdaad
• Als je een besmettelijke ziekte hebt opgelopen

Geeft een goedkeuring garantie tot het binnenkomen van Amerika?
Als je een goedgekeurde ESTA hebt ontvangen, houd dat in dat je in aanmerking komt om naar Amerika te reizen onder het Visa Waiver program. Echter, geeft dit geen garantie tot het binnenkomen van Amerika. Bij aankomt in de VS word je door douaneambtenaar geïnspecteerd. Deze zal dan ook beslissen of je wel of niet Amerika mag betreden.

Waar kan ik de ESTA aanvragen?
Op de website van eVisa Application Services kun je alvast beginnen met het invullen van een aanvraagformulier. eVisa controleert elke aanvraag handmatig, en heeft ingebouwde controles op het aanvraagformulier, zodat de meest gemaakte fouten voorkomen kunnen worden. Zij sturen standaard jouw ESTA per e-mail of per post voor een kleine meerprijs. Een ESTA kost bij eVisa €25,- ongeacht de wisselkoers. Ook kun je gewoon met iDEAL betalen. Bij vragen kun je contact opnemen met hun klantenservice door te bellen, e-mailen of te chatten.

Wanneer ben ik een visum in plaats van een ESTA nodig?
Als je niet aan de voorwaarden van het Visa Waiver Program kunt voldoen dan kun je niet naar Amerika reizen met een ESTA. Je zult dan een visum aan moeten vragen. Je vindt hier alle informatie over visum aanvragen voor Amerika.

Bekijk de video voor extra uitleg over het aanvragen van een ESTA

Redactie Voyago

Redactie Voyago

De redactie van Voyago zorgt dagelijks voor jouw portie reisinspiratie. Tips voor de redactie? Mail ons dan: redactie@voyago.nl.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten