Huur een auto en ervaar Cypriotische diversiteit

Huur een auto en ervaar Cypriotische diversiteit

Inhoudsopgave

Cyprus is bij uitstek een eiland om per auto te ontdekken. Het grote aantal uitgezette routes maakt het gemakkelijk om van a naar b te rijden. Maar let wel, er zijn een paar regels waar je rekening mee dient te houden. Zo wordt er in Cyprus aan de linker kant van de weg gereden, maar dat houdt een doorgewinterde avonturier ongetwijfeld niet tegen.

De toeristische trekpleisters van Cyprus zijn over het algemeen de grotere steden van het land, zoals bijvoorbeeld Larnaca, Nicosia en Limassol. Daarentegen zijn er talloze kleine(re) steden en dorpen te ontdekken op dit eiland. De beste manier om de binnenlanden, en dus de rustigere, plekken te verkennen is door het huren van een auto. Er zijn een groot aantal routes uitgezet over het hele eiland. De route die op zo’n 40 kilometer onder Larnaca start brengt de reiziger via de uiterste zuidkust uiteindelijk naar een stadje nabij het uiterst serene Akamas Peninsula Nationale Park. In dit gebied kan er in alle rust worden genoten van de ongerepte Cypriotische natuur. Dit gebied is vooral populair onder de mensen die een alternatief willen voor de toeristische steden.

‘Het pad van Aphrodite’ is ook een zeer populaire route op Cyprus. Startend bij de Rots van Aphrodite loopt de route onder andere langs de baden van het schiereiland Akamas en de nabijgelegen liefdesfontein, de Fontana Amarosa. Wanneer men toch aanwezig is op het schiereiland is hier uitstappen een aanrader. De kloof van Avakas is voor natuurliefhebbers een waar paradijs. Er kan in alle rust genoten worden van de gevarieerde flora en fauna van Cyprus. Het overwinnen van deze kloof is een uitdaging, zeker gezien door de temperaturen in de zomer, maar wanneer hij is overwonnen is de beloning groot. Aan het eind van de kloof ligt de beschermde zeeschildpadden broedplaats Lara Beach.

Cyprus is een geweldig mooie bestemming. Maar, autorijden vergt wel enige oplettendheid. Zo kunnen automobilisten op Cyprus boetes krijgen als ze hun handen zonder geldige reden van het stuur afhalen. Gebruik hier dus vooral geen gebarentaal richting andere bestuurders als iets je dwarszit, hoe therapeutisch het ook kan werken. De Cypriotische politie is er niet blij mee.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten