Ierland is de droombestemming voor elke natuurliefhebber

Uitzicht op de Glendalough Valley in het National Park

Inhoudsopgave

In het westen van Europa ligt een eiland dat is verdeeld onder Noord-Ierland en Ierland. Beide landen hebben een adembenemende natuur en vooral in Ierland vind je een divers aanbod van landschappen. De natuur is nog vrij ruw en fantastisch voor wandelingen. Een fantastische bestemming voor elke natuurliefhebber.

Bekijk de hoogste kliffen van Europa

Eén van de bekendste hoogtepunten van Ierland zijn de Kliffen van Moher. De kliffen zijn gevestigd in de Atlantische Oceaan waar ze ver bovenuit steken. Met steile rotsen die tot wel 214 meter hoog zijn, behoren ze tot de hoogste kliffen van Europa. Hoewel het een van de drukkere bezienswaardigheden is van Ierland, is het een aanrader om deze plek te bezoeken tijdens je reis door het land.

Bezoek de Kliffen van Moher
Kliffen van Moher

Vaar de zee over naar de Aran Eilanden

In het westen van Ierland vind je niet alleen de Kliffen van Moher, maar ook de Aran Eilanden bij de Baai van Galway. De groep eilanden bestaan uit de Inis Mór, Inis Meáin en de Inis Oírr. Met een veerboot maak je de overtocht naar de eilanden. Waai lekker uit tijdens een van de wandelroutes of verken de eilanden op de fiets. Inis Oírr is het kleinste eiland waar wilde bloemen wordt afgewisseld met ruige natuur. Inis Meáin is het middelste eiland waar je enorme groene velden vindt en askleurige rotsen. Het grootste eiland is Inis Mór. Hier vind je naast prachtige flora ook verschillende soorten fauna. Spot hier zeehondenkolonies en zeldzame vogels tijdens een wandeling langs de pier bij het dorp Kilronan.

Ga wildkamperen in het Connemara National Park

Nog een parel die in het westen van Ierland ligt, is het Connemara National Park. Dit is een van de 6 nationale parken die in Ierland te vinden zijn. Midden in het gebied staan de bekende Twelve Pins, twaalf bergen die ver omhoog steken. Je hebt het idee dat je in een schilderij bent gestapt terwijl je door het park wandelt. Heb je altijd al een keer willen wildkamperen? In het Connemara National Park is dat mogelijk, indien je je aan de regels houdt. Neem je tent mee en word wakker in de prachtige natuur!

Bezoek het Wicklow Mountains National Park

Wil je even tot rust komen van je vakantie in Ierland of je stedentrip in Dublin? Bezoek dan het Wicklow Mountains National Park, wat ongeveer 30 kilometer ten zuiden van de stad Dublin ligt. Dit nationaal park is de populairste van alle nationale parken in Ierland en dat komt door het sprookjesachtige gevoel dat je hier krijgt. Hier vind je verschillende kleuren valleien en prachtige bergen en heuvels. In het gebied vind je meerdere bergmeren en ruïnes van het klooster van Glendalough. Ga ook even langs bij de Powerscourt waterval die een hoogte heeft van 121 meter en daarmee de hoogste waterval van Ierland is. Het park is perfect om met de fiets te ontdekken!

Bezoek het prachtige National Park van Ierland
Wicklow Mountains National Park

Fiets door de kloof Dunloe

Een kloof in Ierland die je moet bezoeken, is de Gap of Dunloe. Het is een smalle bergpas waar vijf meren te vinden zijn die allen verbonden zijn met de rivier de Loe. De route kan niet met de auto worden gemaakt, maar je kan hier prachtig fietsen, wandelen of per paard te omgeving ontdekken. De kloof kan je helemaal doorfietsen, wat ongeveer 11 kilometer is. Het is een pittige tocht, maar al fietsend kom je op de mooiste plekken!

Lotte Broers

Lotte Broers

Hi! Ik ben Lotte en werk op de redactie bij Voyago.nl. Ik houd van reizen en kan niet wachten om de wereld meer te gaan ontdekken. Mijn favoriete vakantieland is Griekenland, waar je mij kan vinden op het prachtige Kreta. Spanje blijft ook een favoriet, zeker na vijf maanden in Noord-Spanje te hebben gewoond. Heb je vragen of wil je meer weten? Stuur mij dan een mailtje via info@voyago.nl!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten