In Zweden komt een museum met het vieste eten ter wereld

In Zweden komt een museum met het vieste eten ter wereld

Inhoudsopgave

Een museum dat draait om het vieste eten van de wereld: het bestaat en is binnenkort te bezoeken in Zweden. Wanneer je met meer dan zes personen bent, kun je het ook proeven. Zou jij het aandurven?

De Zweedse Samuel West en Andrea Ahrens hebben een museum gemaakt waar het draait om het vieste eten van over de hele wereld. West vertelde tegen Lonely Planet dat het museum mensen hun normale opvattingen over eten laat afvragen. Ook willen ze laten zien dat het begrip vies iets cultureels is, en dat deze opvatting aan te passen is.

Op 29 oktober zal het museum openen in Malmö, de derde grootste stad van Zweden. Er zullen tachtig van ‘s werelds vieste etenswaren tentoongesteld worden, waaronder Durian, een stinkende fruitsoort uit Thailand. West hoopt dat het museum bijdraagt aan de interesse en acceptatie van duurzame proteïne bronnen zoals insecten.

Meer informatie over het museum is hier te vinden.

 

 

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten