Indian Summer in Canada

Inhoudsopgave

De Indian Summer is een warme periode in het najaar. Een bestemming waar deze periode het beste tot haar recht komt is Canada. De kleuren en geuren zijn overweldigend, waardoor je kan genieten van de schoonheid van de natuur en dat allemaal met een aangename temperatuur. Maar Canada is groot, heel groot! Dus waar moet je heen? We zetten enkele mooie bestemmingen voor je op een rij.

British-Columbia en Vancouver
In het zuiden van Canada ligt British-Columbia, waar Victoria de hoofdstad van is. Echter is Vancouver een grotere en bekendere plaats. Vancouver is qua bevolking de derde stad van Canada en wordt gezien als een van de mooiste steden van de wereld door zijn ligging tussen de Rocky Mountains en de Stille Oceaan. Vlakbij de stad Vancouver ligt Vancouver Island. Dit is de beste plek in Canada om walvissen, dolfijnen en orka’s te spotten.

Montréal en Laurentides
Het Franstalige Montréal wordt ook wel het Parijs van Noord-Amerika genoemd, doordat de stad het culturele hart is van het Franstalige deel van Canada. Montréal is de grootste stad van de oostelijke provincie Quebec. Het is een hippe stad waar vaak culturele evenementen worden gehouden. Het is de plek voor exposities, voorstellingen, dans en festivals. En dan niet alleen als de zon nog op is, zodra het donker is ontstaat er in Montréal een levendig uitgaanscircuit. Op ongeveer anderhalf uur rijden van Montréal ligt de Laurentides regio. Dit gebied telt meer dan 22.000 vierkante kilometer aan bergachtige landschappen met grote wildreservaten en nationale parken.

Niagara
Vanaf Toronto ben je binnen een uurtje bij de Niagara Watervallen. Dit is een van de meest bekende bezienswaardigheden in Canada en dat is niet zonder reden. De Niagara Watervallen is een uitgestrekte reeks van watervallen in de Niagara rivier. Het verval van gemiddeld 60 meter is niet groot, maar de breedte en hoeveelheid water maakt het zeer spectaculair. De bekendste waterval genaamd HorseShoe Fall is met zijn 671 meter breedte de grootste van de drie. Bij een bezoek aan de Niagara Watervallen mag een boottocht op de Maid of the Mist niet ontbreken. Hierbij vaart de boot dicht langs de watervallen. Vergeet hierbij niet je regenpak mee te nemen, want droog over komen zit er niet in.

Rocky Mountains
Bij al dat natuurschoon wat Canada te bieden heeft mag een bezoek aan een nationaal park natuurlijk niet ontbreken. National Park Banff is een nationaal park van ruim 6500 vierkante kilometer in het zuidwesten van Alberta en is daarnaast ook een onderdeel van de Rocky Mountains. In het nationaal park liggen verschillende bergen, gletsjers en rivieren en het biedt fantastische mogelijkheden om allerlei soorten wild te spotten zoals beren, elanden en berggeiten. In het toeristische plaatsje Banff kan je baden in de Upper Hot Springs Bron en vlakbij Banff ligt een prachtige vallei genaamd; Vally of the Ten Peaks, maar de trekpleister van het National Park Banff is het turkoois gekleurde Lake Louise. Om deze verschillende bezienswaardigheden in het park te kunnen bezichtigen is er de Icefields Parkway van 230 kilometer lang. Deze highway loopt van Lake Louise in het nationaal park naar Jasper.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten