Japan bezoeken tijdens het seizoen van de kersenbloesem

Bewonder de kersenbloesem in Tokio

Inhoudsopgave

Een heel bijzonder land in Azië is Japan. De combinatie van eeuwenoude tradities tegenover moderne tradities is in veel landen niet te vinden. Het land is niet te vergelijken met andere Aziatische landen als Vietnam en Laos, maar het is ook weer heel anders dan de Westerse wereld. Staat Japan hoog op jouw bucketlist? Ga dan in de lente, als het bloesemseizoen is begonnen. Dan vind je hier de prachtige kersenbloesem, waardoor Japan nét iets magischer wordt.

Picknicken in het park

De kersenbloesem, ook wel bekend als de Sakura, zorgt ervoor dat Japan onderdompelt onder roze bloemetjes. Dit prachtige natuurverschijnsel is niet alleen favoriet van de toeristen, maar ook van de locals. Doe dan ook wat de locals doen en houd samen met je reisgenoten een Hanami. Hanami betekent letterlijk ‘kijken naar de kersenbloesem’ en dit gebeurt terwijl je in het park gaat picknicken. De meeste locals doen dit de gehele dag, dus neem genoeg lekkers mee terwijl je in het zonnetje de bijzondere kersenbloesem bekijkt!

Het verhaal van de kersenbloesem

De populariteit van de kersenbloesem heeft twee bijzondere verklaringen. Zo wordt er gedacht dat de goden in de bomen zitten, die invloed hebben op de rijstoogst. De boeren brachten offers van sake of eten en hoopten zo op een goede oogst. Een andere verklaring is dat de Japanners de bewondering van de kersenbloem heeft overgenomen van de Chinezen. In de Heian-periode van 794 tot 1185 schreven en zongen de Chinezen over de bloemetjes. De keizer van Japan nam deze traditie over, waardoor het op de dag van vandaag een groot feest is zodra de kersenbloesem tevoorschijn komt.

De mooiste plekken in Tokio

Door heel het land heb je prachtige plekken waar je de kersenbloesem kunt bewonderen. Zo heb je in de stad Tokio het Ueno Park, wat een van de bekendste plekken is voor een Hanami. Overal om je heen doen de locals spelletjes of luisteren ze naar muziek. De gehele dag is het hier een groot feest tot de kersenbloesem stopt met bloeien. Houd je van de Japanse cultuur? Bezoek dan de Koishikawa Korakuen tuin. Deze oude, traditionele Japanse tuin moet je gezien hebben tijdens je bezoek aan Tokio. Het hele jaar door bloeit hier bijzondere flora met als hoogtepunt de bloeiende kersenbloesems in de lente. Je kunt hier door de tuin prachtige wandelingen maken en het natuurfenomeen bewonderen.

Een festival om de bloei van kersenbloesem te vieren
Kersenbloesem festival in Japan
Lotte Broers

Lotte Broers

Hi! Ik ben Lotte en werk op de redactie bij Voyago.nl. Ik houd van reizen en kan niet wachten om de wereld meer te gaan ontdekken. Mijn favoriete vakantieland is Griekenland, waar je mij kan vinden op het prachtige Kreta. Spanje blijft ook een favoriet, zeker na vijf maanden in Noord-Spanje te hebben gewoond. Heb je vragen of wil je meer weten? Stuur mij dan een mailtje via info@voyago.nl!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten