Japan geeft verlaten huizen weg

Inhoudsopgave

Ben je van plan een huis te gaan kopen, maar wil je hier eigenlijk weinig geld aan uitgeven? Denk er dan eens over na om naar Japan te verhuizen, het land geeft namelijk verlaten huizen weg!

Japan is het project gestart om zo goede huizen te laten vervallen. Over heel het land worden verlaten huizen verkocht voor extreem weinig of simpelweg weggegeven. In 2013 waren er wel acht miljoen verlaten huizen in het land volgens onderzoek van de regering.

De vergrijzing van de bevolking in het land is deels verantwoordelijk voor de verlaten huizen. Er zijn te weinig jonge mensen die de huizen over kunnen nemen nadat er bijvoorbeeld iemand overleden is. De jonge mensen die er wél zijn, beginnen later een gezin, waardoor ze minder vroeg een huis nodig hebben. Verder maakt het Japanse bijgeloof het lastig voor de huizen: wanneer er iemand vermoord is of zelfmoord gepleegd heeft in het huis, wordt dit al snel gezien als een teken van ongeluk, en wordt het huis dus niet snel meer bewoond.

Veel eigenaren hebben geen andere keus dan het huis weg te geven voor weinig of niks. Sommige lokale overheden bieden subsidies aan om de huizen te renoveren voor potentiële eigenaren. Mocht je dus op zoek zijn naar een goedkoop stekkie aan de andere kant van de wereld, denk dan eens aan Japan! De huizen zijn hier te vinden.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten