Kies jij dit jaar ook voor een strandvakantie?

Kies jij dit jaar ook voor een strandvakantie?

Inhoudsopgave

90 procent van de Nederlanders is van plan om in 2019 op vakantie te gaan, blijkt uit onderzoek van vliegticket- en hotelzoekmachine momondo.nl. 39 procent van de vakantiegangers plant dit jaar een strandvakantie en slechts 10 procent zegt dit jaar helemaal niet op vakantie te gaan en de vrije dagen thuis door te brengen.

Zon, zee en strand blijken voor zowel mannen als vrouwen de perfecte combinatie om er even tussenuit te knijpen voor een ontspannen vakantie. Toch brengt een groot deel van de Nederlanders ook graag een vakantie door in de stad. Met 33 procent zijn stedentrips in het buitenland razend populair, voor zowel jong als oud. Verder staat een vakantie in eigen land in de top drie. 31 procent van de Nederlanders geeft aan op vakantie te gaan in Nederland in 2019. De vijf populairste bestemmingen voor een vakantie of stedentrip in eigen land zijn dit jaar Amsterdam, Rotterdam, Maastricht, Den Haag en Valkenburg.

Ook populair in 2019 zijn een verblijf in een zomerhuis in het buitenland (17 procent), een roadtrip (15 procent) en kamperen (14 procent). Opvallend is dat yoga- en meditatievakanties voornamelijk in trek zijn bij vrouwen tussen de 36 en 55 jaar.

Gemiddeld geven we 1000 tot 2000 euro uit

Gemiddeld verwachten Nederlanders in 2019 tussen de 1000 en 2000 euro uit te geven aan vakanties. Het aantal Nederlanders dat meer uitgeeft, tussen de 2000 en 5000 euro, is met 6 procent gestegen ten opzichte van vijf jaar geleden. Om op vakantie te kunnen, zegt vier op de tien Nederlanders te sparen. Vooral vrouwen tussen de 18 en 35 jaar geven minder uit aan winkelen en uitgaan om te kunnen sparen voor hun reis.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten