Kom tot rust op de pareltjes van Frans-Polynesië

Ga op een luxe vakantie naar Bora Bora

Inhoudsopgave

Gelegen tussen Nieuw-Zeeland en Zuid-Amerika vind je Frans-Polynesië. Deze eilandgroep bestaat uit maar liefst 118 eilanden met als bekendste Bora Bora en Tahiti. Een zonvakantie naar een van deze eilanden betekent witte stranden, enorme palmbomen en een azuurblauwe zee. Met de boot kun je prima eilandhoppen en de unieke stukken ontdekken van elk eiland. #voorstraks

Bora Bora: het mooiste eiland ter wereld

Zie jij jezelf al liggen op het strand onder een palmboom aan de azuurblauwe zee? Dan denk je waarschijnlijk aan Bora Bora. Het eiland van Frans-Polynesië is volgens velen één van de mooiste eilanden ter wereld. Op het strand kom je helemaal tot rust terwijl je geniet van het prachtige uitzicht onder genot van een verkoelend drankje. Heb je even genoeg van het relaxen in dit paradijs? Ontdek dan de natuur van Bora Bora door een prachtige wandeling te maken of verken de onderwaterwereld tijdens een dagje snorkelen.

Tahiti: het grootste eiland van Frans-Polynesië

Tahiti is het hoofdeiland van Frans-Polynesië en daarmee ook het grootste eiland. Hoewel je hier niet de parelwitte stranden vindt, heb je hier zwarte stranden en wilde golven. Tahiti is daardoor geliefd onder de surfers. Verder heeft het eiland een ongerepte jungle waar je een tocht door kan maken en tijdens een strandwandeling kom je helemaal tot rust. Bijzonder aan Tahiti is dat het grote deel van de bevolking nog in traditionele kleding loopt, waardoor je de Tahitiaanse cultuur net iets beter leert kennen.

Moorea: het gastvrije eiland

Het eiland Moorea van Frans-Polynesië heeft naast een ongerepte natuur en een schitterende zee een bijzondere cultuur. Luxe is hier minder belangrijk en de bevolking heeft niet veel meer nodig dan een ukelele en een barbecue. De bevolking staat bekend om hun gastvrijheid, waardoor je al snel wordt uitgenodigd om een avondje met een Mooreaan te barbecueën en te dansen op de muziek. Vergeet hier niet de prachtige onderwaterwereld te ontdekken. Overal om je heen zie je maanvisjes, roggen en allerlei andere kleurrijke dieren. Boek een tour of verken de kust met je eigen snorkel.

Bezoek het gastvrije eiland Moorea van Frans-Polygonië
Moorea

Huahine: twee bergachtige eilanden

Volgens een oude legende is Huahine gespleten in twee stukken door halfgod Hiro met zijn kano. Huahine bestaat nu uit twee bergachtige eilanden waar je een ruige natuur vindt, maar ook prachtige stranden. Het wordt omringd door een lagune van koraalriffen. Hier kun je dus prachtig snorkelen! Ontdek het kleinste deel van het eiland genaamd Huahine Iti per fiets en verken de valleien met de ruige natuur.

Raiatea: het culturele eiland

Raiatea is een van de eerste eilanden van Frans-Polynesië die door de Maori’s werden bewoond en hierdoor een belangrijk cultureel centrum. Op Raiatea kun je een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van Frans-Polynesië bezoeken: de ruïnes van Taputapuatea Marae. Men zegt dat de krijgers hiervandaan zwermden om de zogeheten grote Polynesische driehoek te vormen. Of het verhaal waar is of niet, de ruïnes zijn prachtig om te zien.

Bezoek de ruines van Taputapuatea Marae op Raiatea
Taputapuatea Marae

Taha’a: het bloemvormige eiland

Taha’a is een van de rustige eilanden in de vorm van een bloem. Hier krijg je een indruk van het traditionele leven van de bewoners van Frans-Polynesië. Het berglandschap is prachtig en in de valleien worden watermeloenen, kopra en vanille verbouwd. De vanillegeur ruik je gelijk zodra je een voet op het eiland zet. Om Taha’a heen liggen verschillende motu’s, kleine eilandjes met een zandbank van koraalzand. Hier kun je heerlijk zwemmen en zonnen!

Boek hier je luxe vakantie #voorstraks bij de reisspecialist Kras 

Lotte Broers

Lotte Broers

Hi! Ik ben Lotte en werk op de redactie bij Voyago.nl. Ik houd van reizen en kan niet wachten om de wereld meer te gaan ontdekken. Mijn favoriete vakantieland is Griekenland, waar je mij kan vinden op het prachtige Kreta. Spanje blijft ook een favoriet, zeker na vijf maanden in Noord-Spanje te hebben gewoond. Heb je vragen of wil je meer weten? Stuur mij dan een mailtje via info@voyago.nl!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten