Een kwart van de jongeren kiest reisbestemming voor likes

Een kwart van de jongeren kiest reisbestemming voor likes

Inhoudsopgave

Maar liefst één op de vier jongeren houdt bij het kiezen van een reisbestemming rekening met eventuele foto’s die ze op Instagram kunnen plaatsen. Dit blijkt uit een onderzoek van Expedia, ook wordt hierin bekend gemaakt welke foto’s als meest irritant worden gezien.

Uit het onderzoek blijkt onder meer dat het oproepen van jaloezie een belangrijke factor is bij het delen van vakantiefoto’s op social media. Om dit doel te bereiken willen ze ver gaan. Zo geeft bijna een kwart van de ondervraagden aan dat zij bij het zoeken naar een reisbestemming al in overweging nemen of ze er interessante foto’s voor social media kunnen maken, en gaat een op de zeven zelfs zo ver dat ze op vakantie nepfoto’s plaatsen.

Eén op de drie ondervraagden deelt vakantiefoto’s puur om jaloezie bij hun volgers na te jagen. En dat lukt ze behoorlijk goed: meer dan de helft van de ondervraagden geeft aan weleens jaloers te zijn bij het zien van vakantiefoto’s. Dit kan ook een reden zijn waarom sommige jonge vakantiegangers (14%) hun foto’s manipuleren voor de meeste likes. Zo fotoshoppen zij zichzelf bijvoorbeeld voor een monument of verwijderen ze toeristen in de achtergrond.

Niet alle vakantiefoto’s staan garant voor likes. Zo zocht Expedia ook uit welke vakantiefoto’s onder jongeren de meeste ergernis veroorzaken. Wat blijkt: die fotosessie van je bord pasta, poke-bowl, sushi of English Breakfast kun je maar beter achterwege laten, want het roept behoorlijk veel irritatie op. De 5 meest irritante vakantiefoto’s zijn als volgt:

1. Foto’s van eten
2. ‘Hotdog’ benen
3. Yoga-houdingen
4. Springfoto’s
5. Foto’s van alcoholische consumpties

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten