Laat je verrassen door Spanje

Inhoudsopgave

Wie naar Spanje gaat, gaat natuurlijk voor de lekkerste tapas en het beste weer. We hebben de leukste steden voor je op een rijtje gezet.

Barcelona

In Spanje staat natuurlijk met stip op één Barcelona. De Ramblas is een lange straat waarlangs  verschillende tapasbars en winkels te vinden zijn, en natuurlijk de Mercat de la Boqueria, waar je heerlijke Spaanse lekkernijen kan scoren zoals chorizo. De lekkerste vis wordt hier gegeten in La Barceloneta, bij een van de restaurantjes naast het strand. Op het gebied van architectuur biedt de stad genoeg, natuurlijk onder andere door Gaudí. De Sagrada Família en Park Güell zijn de bekendste werken, daarnaast kun je onder andere Casa Milà, Casa Batlló en Casa Vicens gaan bekijken. Voor kunst is er het Museu Picasso, gewijd aan de bekende Spaanse schilder, en het Museu Nacional d’Art de Catalunya. Voetballiefhebbers kennen natuurlijk allemaal Camp Nou en wie de stad met kinderen bezoekt, kan een bezoekje brengen aan het pretpark Tibidabo.

Madrid

De dag begint bij het befaamde Museo Nacional del Prado, één van de beroemdste en grootste kunstmusea ter wereld. Vervolgens kan in het Parque del Buen Retiro wat uitgerust worden. Wie daarna wil shoppen, kan naar de Gran Vía, dé winkelstraat van Madrid. Na de heerlijke tapaslunch, ga je door naar het Koninklijk Paleis van Madrid, het werkpaleis van de koning. Nog meer dagen te besteden in de stad? Ga dan naar de Tempel van Debod, gewijd aan de god Amon van Nubië. Ook het Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía, voor hedendaagse kunst is een bezoekje waard. Voor het Spaanse eten om mee te nemen naar huis of hier vast lekker op te eten, kun je terecht bij Mercado San Miguel.

 

Valencia

Het bekendste beeld uit Valencia is misschien wel het Ciutat de les Artes i les Ciències, dat bestaat uit 6 onderdelen. Hier zit onder andere een wetenschapsmuseum en het aquarium Oceanogràfic, leuk voor jong én oud. Verder zit hier het operahuis en cultureel centrum Palau de les Arts Reina Sofía. Ook kun je in dit gedeelte van de stad goed uitgaan: l’Ubracle is overdag een tuin en wordt ’s avonds in de zomer omgetoverd tot openluchtclub. Verder vind je in de stad Bioparc, een dierentuin die zich vooral richt op de Afrikaanse fauna. Om een stuk te gaan wandelen, zit op ongeveer 20 kilometer van de stad het natuurpark Albufera.

Málaga

Tegen een helling bij de stad zit het voormalige Moorse fort het Alcazaba de Málaga.  Ook hier een Museo Picasso, in de buurt van zijn geboortehuis. Aan het strand kan in één van de beachbars heerlijk gegeten worden en even de zee in gedoken worden. In de buurt van de stad zit Tivoli World, een attractiepark. Ook in Málaga kan heerlijk Spaans eten gekocht worden, bij de Mercado Central de Atarazanas. Voor een dagtrip zijn Granada, bekend om het Alhambra, en Ronda, bekend om de Puente Nuevo, perfect om te bezoeken.

Sevilla

Ten slotte natuurlijk de meest romantische stad van Spanje: Sevilla. Bezoek het Alcázar, het voormalige koninklijke paleis. Wanneer het koningshuis een bezoek brengt aan de stad, verblijven zij hier nog steeds. Ook de Plaza de España is de moeite waard, gebouwd ter ere van de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling in 1929. Hier kan met een bootje over het plein gevaren worden. Ga ook naar de Torre del Oro, waar een maritiem museum in zit. Na het bezoek kan een stukje langs de rivier Guadalquivir gewandeld worden. Ook een bezoek aan de Metropol Parasol, een prachtig bouwwerk waar je overheen kan wandelen en bovenop een drankje kan drinken met wijds uitzicht over Sevilla, moet niet overgeslagen worden. Vergeet ten slotte geen flamenco show mee te pakken of het flamenco museum te bezoeken.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten