Miriam Lancewood leeft als nomade in Nieuw-Zeeland

Miriam Lancewood leeft als nomade in Nieuw-Zeeland

Inhoudsopgave

Miriam Lancewood (33) trok 6 jaar lang door Nieuw-Zeeland met haar man Peter (63). Ze leerde jagen op wilde dieren en geniet van een leven zonder elektriciteit. Onlangs verscheen haar boek ‘Mijn leven in de wildernis’.

Lancewood ontmoette haar partner in India, de twee werden verliefd en bedachten samen om als nomaden in de wildernis van Nieuw-Zeeland te gaan leven. De voorbereidingen duurde een jaar. Ze vulden emmers met eten voor vier maanden. Opgeven was geen optie, want ze hadden geen huis om naar terug te keren. Er volgde een avontuur dat zij zich eigen maakte, iets wat Lancewood iedereen af en toe zou aanraden.

‘Ik denk dat het voor iedereen goed is om te onthaasten. Vooral in de winter, omdat we in Nieuw-Zeeland veertien uur per nacht sliepen. Bijna een soort winterslaap, dat geeft energie’, vertelt ze. ‘Ik hoop dat mensen die mijn boek lezen, geïnspireerd worden om een avontuurlijker leven te leiden. Een avontuur betekent dat je de onveiligheid en het onbekende opzoekt, want een avontuur is niet veilig.’

Redactie Voyago

Redactie Voyago

De redactie van Voyago zorgt dagelijks voor jouw portie reisinspiratie. Tips voor de redactie? Mail ons dan: redactie@voyago.nl.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten