Langste hangbrug ter wereld in Zwitserland

Langste hangbrug ter wereld in Zwitserland

Inhoudsopgave

In Zwitserland kun je sinds kort over de langste hangbrug ter wereld lopen. De Europabrücke, zoals deze is genoemd, is bijna vijfhonderd meter lang en hangt boven een ravijn. Let wel, stalen zenuwen zijn vereist!

Volgens de plaatselijke VVV gaat het om de langste hangbrug voor voetgangers ter wereld. De brug is 494 meter om precies te zijn en beschikt over een speciaal systeem dan moet voorkomen dat de brug heen en weer gaat schommelen.

De Europabrücke vervangt een oudere loopbrug van 230 meter, die in 2010 door vallende stenen werd beschadigd en daarna om veiligheidsredenen werd gesloten. Wandelaars moesten sindsdien 500 meter afdalen om daarna aan de andere kant weer omhoog te lopen.

Ondanks dat de hangbrug de langste ter wereld zou zijn, het is niet de hoogste. In het Oostenrijkse Reutte hangt een 405 meter lange brug, die 110 meter hoger is.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten