Leonardo DiCaprio zet zich in voor leeuwen in Malawi

Leonardo DiCaprio zet zich in voor leeuwen in Malawi

Inhoudsopgave

Het Liwonde National park in het zuiden van Malawi is klaar voor de terugkeer van leeuwen. De Leonardo DiCaprio Foundation ondersteunt het park hierbij met een investering van 1 miljoen dollar (ongeveer 900 duizend euro).

Dankzij de donatie door de stichting van DiCaprio aan het Lion Recovery Fund krijgen leeuwen de noodzakelijke ondersteuning in Malawi en haar drie buurlanden Zambia, Mozambique en Tanzania.

Parkbeheerder African Parks wordt zo in staat gesteld om in Liwonde National Park niet alleen leeuwen te herintroduceren, maar ook om het herstel van het voor de leeuwenpopulatie essentiële ecosysteem voort te kunnen zetten. Het is belangrijk dat in de habitat van de leeuwen voldoende en gevarieerde prooidieren leven. De toeristische sector, met safari en wildlife als kernaspecten, is belangrijk voor de Malawiaanse economie.

Dramatische daling
Gedurende de afgelopen eeuw is de Afrikaanse leeuwenpopulatie gedaald van 200 duizend naar iets meer dan 20 duizend. De toenemende bevolkingsgroei en urbanisatie op het continent, maar ook de illegale stroperij en het gebrek aan goede controle en preventie zijn de oorzaken van de sterke teruggang van de leeuwenpopulatie.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten