De leukste dingen om te doen in Papoea Nieuw Guinea

Inhoudsopgave

  1. Er wonen meer dan honderd inheemse stammen

Meer dan 100 talen worden gesproken in Papoea Nieuw Guinea. Elke stam heeft zijn eigen kostuums en deze worden jaarlijks tijdens ontmoetingen tussen de dorpen getoond. Toeristen zijn hiervoor uitgenodigd.

  1. Je hebt de mooiste stranden voor jezelf

De stranden in Papoea Nieuw Guinea zijn nog niet ontdekt door de meeste toeristen. Aanrader is Milne Bay. Vlakbij de kust van het land ligt een aantal tropische eilanden die het waard zijn ontdekt te worden.

  1. Duiken

Het onderwaterleven is hier prachtig, dus perfect voor duikers. Je kunt hier ook duiken langs verschillende gezonken schepen. Verder komen hier ook haaien voor, die je kunt spotten in hun natuurlijke habitat.

  1. De Kokoda Track

Een bijna 100 kilometer lange wandelroute. Je ziet onderweg de mooiste landschappen en kan genieten van alle flora en fauna. Van tevoren moet je toestemming vragen om de route te mogen lopen.

  1. Spot vogels

In Papoea Nieuw Guinea vindt je meer dan 700 soorten vogels. De meeste kans om ze te spotten heb je tussen juni en oktober, je kunt dan met een tour de bergen of het land intrekken op zoek naar de beestjes.

  1. De markten

Dé plek waar locals bij elkaar komen. Overal worden verse goederen verkocht en gekocht. Hier kun je ook al je souvenirs voor thuis meenemen: manden en kaarsen, alles door de locals gemaakt.

  1. Bezoek de Sepik Rivier

Langs de rivier wonen stammen die nog nauwelijks aan de westerse wereld zijn blootgesteld. Je kunt er met een cruise overheen om te stoppen bij verschillende dorpjes en te genieten van de schitterende omgeving.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten