De leukste onontdekte plekken van Andalusië

Inhoudsopgave

Zin in iets anders dan de geijkte paden? Trek dan het binnenland van Andalusië in per huurauto! Rijd uren tussen de olijfbomen en zie her en der een wit dorpje opdoemen. Vergeet ondertussen natuurlijk niet van de zon te genieten.

Málaga

De bekendste van dit rijtje, maar ook zeker vermeldenswaardig. Steeds meer mensen ontdekken dit pareltje van Andalusië. Bezoek het Alcazaba, een voormalig Moors fort. De stad is een goede uitvalsbasis voor een roadtrip door het binnenland!

Setenil de las Bodegas

Een van de vele witte dorpjes, en misschien wel de bijzonderste. Een deel bevindt zich namelijk onder een rots! Hier zitten verschillende restaurantjes. Wanneer je binnen gaat zitten, ben je volledig omgeven door de rots.

Zuheros

Hét hoogtepunt van dit dorpje is het kasteel. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de omgeving. Ook zit er een klein archeologisch museum.

Cabra

Een nog echt traditioneel Spaans dorp. Er zijn genoeg kerkjes en pleinen te vinden en ook een aantal terrasjes.

Fuente de Piedra

Bekend om de flamingo´s die er broeden van maart tot mei. Je hoeft dus niet per sé naar een tropisch oord toe om ze te spotten. Ook dit is weer een typisch wit dorp met vele balkons!

El Torcal de Antequera

Voor wie de natuur in wil. Je vindt hier prachtige rotsen gevormd door erosie. Voor wandelingen kun je kiezen voor de groene route van 1.5 kilometer of de gele van 3 kilometer.

Deze route is alleen af te leggen per auto. Je kunt het makkelijkst vertrekken vanaf Málaga. Wil je een auto huren? Dat kan bij Sunny Cars. Door hun all-in formule weet je precies waar je aan toe bent en heb je geen onvoorziene kosten.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten