5x de LEUKSTE activiteiten in Lissabon

5x de leukste activiteiten in Lissabon

Inhoudsopgave

Lissabon verveelt nooit. Al is de stad erg compact, de mogelijkheden lijken eindeloos. Wandel door Alfama, beluister fado en eet een (of meerdere) Pastéis de Nata. Maak je een stedentrip naar de Portugese hoofdstad, dan lees je hier alvast over vijf niet te missen activiteiten.

1. Bezoek Castelo de São Jorge en wandel door Alfama

Alfama is een van de meest typische wijken van de stad. Wandel hier doorheen op weg naar Castelo de São Jorge. Dit kasteel ligt op de hoogste heuvel van de stad en kijk uit over de rivier de Taag. Hoewel dit wellicht een van de meest toeristische attracties is, mag je deze zeker niet missen. Alleen al voor de mooie wandeling er naartoe.

2. Proef de welbekende Pastéis de Nata

Het culinair visitekaartje van Lissabon: de Pastéis de Nata (ook wel Pastéis de Belém genoemd). Dit zoete roomgebakje eten de inwoners van de stad het liefst bij een kopje koffie. En tijdens een bezoek aan deze stad moet je deze dan ook zeker een keer hebben geproefd. De lekkernij is te verkrijgen in de vele cafés en bakkerijen die de stad rijk is, maar het recept ervan blijft strikt geheim.

Tram 28

3. Maak een ritje in tram 28

Een bekend beeld: de ouderwetse gele tram die een ritje maakt door de karakteristieke straten van Lissabon. Tram 28 is de meest bekende tram van de stad en hoewel je op elke halte kunt instappen, begint de route op het plein Largo Martim Moniz. Onderweg naar het eindpunt, het Castelo de São Jorge, rijdt het via een paar van de meest pittoreske middeleeuwse straten en pleinen van Lissabon, zoals de Rua das Escolas Gerais of het plein Largo das Portas do Sol.

4. Dwaal door de straatjes van Bairro Alto

Zin om ’s avonds de stad in te trekken voor een lekker verkoelende sangria? In de sfeervolle straatjes van Bairro Alto kun je heerlijk genieten van een hapje en een drankje, soms zelfs onder het genot van een traditioneel stukje fadomuziek. Bijvoorbeeld bij A Tasca do Chico, een populair fadorestaurant in de wijk. Overdag is Bairro Alto de wijk waar je moet zijn voor hippe winkeltjes en eigenzinnige kunstgalerijen.

5. Neem de Santa Justa lift

De Santa Justa lift verbindt de straat Santa Justa in de wijk Baixa met het Carmo plein. Dankzij zijn opvallende verschijning – compleet uit ijzer opgebouwd en versierd met gotische figuren – zul je er niet gauw aan voorbij lopen. Daarnaast behoort de lift tot een van de meest populaire bezienswaardigheden van de stad. Stap uit bij het Carmo plein, waar je een mooi uitzicht hebt over de Lissabon en de ruïnes van de Igreja do Carmo kerk kunt bezoeken.

Zin gekregen in een stedentrip naar Lissabon? Boek je complete trip in één keer bij TUI of regel het helemaal zelf via onderstaande stappen.
1. Boek voordelig jouw vlucht naar Lissabon
2. Vergelijk je hotel op Trivago.nl
3. Huur een fiets en ontdek Lissabon

Lissabon mag zeker ontbreken in onze top 60 mooiste plekken op aarde.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten