Luxemburg-stad: 5 bezienswaardigheden die je niet wil missen

Ga op stedentrip naar Luxemburg stad

Inhoudsopgave

Luxemburg is een divers land. Hier vind je een prachtige natuur met pittoreske dorpjes, maar ook de gezellige gelijknamige hoofdstad. Een stedentrip naar Luxemburg-stad is ideaal voor als je er dichtbij huis even tussenuit wil. Staat er een citytrip op de planning in de toekomst? Sla deze 5 bezienswaardigheden dan niet over.

1. Duik de geschiedenis in

De Kazematten van Luxemburg is een 17 kilometer lang ondergrondse tunnel. De tunnel is door de Spanjaarden gemaakt en werd in beide wereldoorlogen gebruikt als schuilplaats. Sinds 1994 staan de Kazematten op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Niet zo gek dat de Luxemburgers de Kazematten zien als een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Luxemburg-stad.

2. Ontdek het oude centrum

Nog een parel die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is het oude centrum van Luxemburg-stad. Het oude centrum heeft een fort dat een belangrijke rol heeft gespeeld in de geschiedenis. Daarnaast vind je hier talloze smalle straten die je leiden naar gezellige parken en oude huizen. Het voelt alsof je even terug bent in de Middeleeuwen zodra je hier wandelt.

3. Geniet het uitzicht over Luxemburg-stad

De Fransen en de Spanjaarden maakten in de 17e eeuw een oude vestigingsmuur genaamd Chemin de la Corniche. Tegenwoordig is het een pronkstuk van Luxemburg-stad waar je een prachtig uitzicht hebt over de stad en het land. De locals noemen de Chemin de la Corniche het mooiste Balkon van Europa en de toeristen zijn het hier vaak mee eens.

Het prachtige uitzicht over Luxemburg stad
Uitzicht over Luxemburg stad

4. Ontdek de niveaus van Luxemburg-stad

Luxemburg-stad bestaat uit twee niveaus. Het belangrijkste deel van het centrum ligt op het bovenste deel, maar het onderste deel is ook zeker een bezoekje waard. Vooral in de avonduren is het hier gezellig druk en je kunt hier heerlijk aan het water dineren. Vanuit dit deel kun je gemakkelijk bij de Kazematten komen om vanuit daar naar beneden te lopen.

5. Bezoek de kathedraal van Luxemburg

Oorspronkelijk was de kathedraal van Luxemburg een Jezuïetenkerk, de kerk van een katholieke religieuze orde, maar in de 17e eeuw werd de kerk van het Bisdom Luxemburg en werd het een kathedraal. De kathedraal is een mooie bezienswaardigheid door de verschillende lagen die je van binnen ziet. Zo is het oudste deel van de kerk gebouwd in een gotische stijl, maar vind je ook veel glas-in-loodramen en een aangebouwd stuk met een rustige bouwstijl.

Lotte Broers

Lotte Broers

Hi! Ik ben Lotte en werk op de redactie bij Voyago.nl. Ik houd van reizen en kan niet wachten om de wereld meer te gaan ontdekken. Mijn favoriete vakantieland is Griekenland, waar je mij kan vinden op het prachtige Kreta. Spanje blijft ook een favoriet, zeker na vijf maanden in Noord-Spanje te hebben gewoond. Heb je vragen of wil je meer weten? Stuur mij dan een mailtje via info@voyago.nl!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten