Maak kennis met het unieke land Bhutan

Bezoek de stad Thimphu in Bhutan

Inhoudsopgave

Aan de oostkant van de Himalayagebergte en grenzend aan Tibet en India vind je het mysterieuze Bhutan. Het land staat vol met boeddhistische kloosters en forten en het heeft een fantastisch landschap met gigantische bergen, afgewisseld met subtropische valleien. Tijdens je rondreis maak je kennis met de unieke cultuur van Bhutan en de vriendelijke locals. Staat Bhutan al op jouw bucketlist? #voorstraks

Verken de hoofdstad Thimphu

Sinds 1961 is Thimphu de officiële hoofdstad van Bhutan. Hier vind je veel traditionele boeddhistische bezienswaardigheden, maak ook verschillende musea zoals het Simply Buhtan museum. Iedere vrijdag en zondag vind je hier markten waar ze allerhande producten en souvenirs aan de oevers van de Wang Chu rivier verkopen. Verken de stad te voet en laat je verrassen door de traditionele en moderne kanten van Thimphu.

Spot het nationale dier in het Motithang Takin wildlife reservaat

Net buiten Thimphu vind je al de ruige natuur van Bhutan. In het Motithang Takin wildlife reservaat vind je het nationale dier van Bhutan, de Takin. Het bijzonder diertje komt nergens anders ter wereld voor en het doet je denken aan een mix van een koe en een geit. Vroeger was deze plek een kleine dierentuin, tegenwoordig is het een groot en groen reservaat. Maak hier een mooie hike en wie weet spot je nog meer wilde dieren.

Klim omhoog naar de Taktsang Lhakang

Op 900 meter hoogte boven de Paro-vallei vind je het klooster Taktsang Lhakang. Het is een van de meest gerespecteerde gebouwen in Bhutan en het bekendste klooster van het land. De bijnaam, het Tijgernest, komt van het verhaal dat Boeddhameester Rinponche in de 8e eeuw de duivel wegdreef terwijl hij op de rug van een tijger aan kwam vliegen. Om boven te komen ben je zeker drie uur bezig, maar er staat een adembenemend uitzicht op je te wachten.

Klim naar het klooster Taktsang Lhakang
Taktsang Lhakang

Leer meer over het boeddhisme

Ben je nieuwsgierig naar het boeddhisme? Bezoek dan het Kurjey Lhakhang klooster. Boeddhameester Rinponche zou hier regelmatig gemediteerd hebben, waardoor het klooster ook een symbolische locatie uit de Bhutanese geschiedenis is. Kurjey Lkahkang ligt verstopt in de Bumthang-vallei en is te bereiken door middel van een excursie. De gids vertelt je vol passie over de mythen en spirituele verhalen van de omgeving en van het klooster. Een leerzame ervaring die je niet mag overslaan in Bhutan.

Meer weten over een rondreis door Bhutan? Kijk dan bij de reisspecialisten Kras, Sawadee en Djoser voor meer informatie.

Lotte Broers

Lotte Broers

Hi! Ik ben Lotte en werk op de redactie bij Voyago.nl. Ik houd van reizen en kan niet wachten om de wereld meer te gaan ontdekken. Mijn favoriete vakantieland is Griekenland, waar je mij kan vinden op het prachtige Kreta. Spanje blijft ook een favoriet, zeker na vijf maanden in Noord-Spanje te hebben gewoond. Heb je vragen of wil je meer weten? Stuur mij dan een mailtje via info@voyago.nl!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten