Malariapillen niet langer preventief slikken op vakantie

Malariapillen niet langer preventief slikken op vakantie

Inhoudsopgave

Reizigers die op vakantie gaan naar Azië en Latijns-Amerika hoeven niet langer preventief malariapillen te slikken. Op het moment dat sprake is van koorts, wordt dit wel aangeraden. Zeker wanneer een reiziger niet binnen 24 uur een dokter kan zien. Dit meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR).

Noodbehandeling malaria
Voor vertrek kunnen reizigers die op vakantie gaan naar Azië of Latijns-Amerika een recept ophalen voor een noodbehandeling. Dit is verkrijgbaar bij organisaties die zijn aangesloten bij LCR. Zij hebben keuze uit twee soort malariatabletten: Atovaquon/proguanil (ook wel Malarone) en Artemether/lumefantrine.

Wereldwijde afname in malariagevallen
Het nieuwe malaria-protocol geeft per land een advies. Uit onderzoekscijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) blijkt het aantal malariagevallen wereldwijd tussen 2000 en 2015 met 37 procent gedaald. Dit was tevens een reden voor een herziend protocol. De gezondheidsorganisatie adviseert reizigers, voorafgaand aan een reis, wel een afspraak te maken bij een vaccinatiebureau.

Redactie Voyago

Redactie Voyago

De redactie van Voyago zorgt dagelijks voor jouw portie reisinspiratie. Tips voor de redactie? Mail ons dan: redactie@voyago.nl.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten