Mallorca gaat de strijd aan met ‘zuiptoerisme’

Mallorca gaat de strijd aan met ‘zuiptoerisme’

Inhoudsopgave

Mallorca wil het zogenaamde zuiptoerisme van veel toeristen aanpakken met een nieuwe campagne. De burgemeester van de hoofdstad Palma heeft maatregelen aangekondigd.

Burgemeester Antoni Noguera wil een nieuwe campagne starten om vakantiegangers op de gewenste omgangsvormen te wijzen. De burgemeester doelde hiermee vooral op de bekende uitgaansregio Ballermann in El Arenal, ten zuiden van Palma de Mallorca.

Een geliefde bezigheid hier van vooral Duitse- en Britse toeristen is het zogeheten ‘emmerzuipen’.
‘Het gaat hier om een kleine groep toeristen die het toerisme een verkeerde stereotype naam bezorgt’, zegt Noguera in Duitse media, zonder details van zijn campagne te noemen. ‘Dit soort toeristen willen wij hier niet.’

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten