Mauritius: een klein maar veelzijdig eiland

De hagelwitte stranden van Mauritius

Inhoudsopgave

Hagelwitte stranden vol palmbomen aan helderblauw water. Het tropisch paradijs Mauritius is een klein eiland gelegen in de Indische Oceaan. Ondanks dat Mauritius kleiner is dan Limburg, heeft het eiland enorm veel te bieden. Of je nu van exotische stranden houdt, graag activiteiten onderneemt of de natuur wilt ontdekken, Mauritius heeft het allemaal.

Exotische stranden

Veel mensen denken bij Mauritius aan de exotische stranden en dat is ook wel een van de redenen waarom toeristen naar dit eilandje komen. Het is een grote pluspunt voor als je ultiem wilt genieten van de zon. Mauritius heeft een enorm grote kustlijn, waardoor er veel paradijselijke stranden te vinden zijn. De populairste stranden vind je aan de noord- en westkust. Hier heb je minder wind doordat ze achter de centrale bergrug liggen. Bezoek de stranden Trou aux Biches of Le Morne om het echte bounty eiland gevoel te krijgen.

Kleurrijke natuur

In het zuiden van Mauritius ligt het dorpje Chamarel, welke wordt omgeven door prachtige natuur. Zo vind je hier het Black River Gorges National Park, waar je de Charamel watervallen die vanaf 80 meter hoogte naar beneden vallen kunt bewonderen. Daarnaast vind je hier het natuurverschijnsel Seven Coloured Earth, een bekende plek waar de aarde gekleurd is. Alle lagen hebben een eigen kleur door de vulkaanuitbarstingen in het verleden. Door de regen zijn er in de loop der jaren niet alleen heuvels ontstaan, maar ook het kleurverschil. Het mooist is om deze unieke plek de ontdekken als de zon goed schijnt. Zo zie je de kleuren het best.

De kleurrijke natuur van Mauritius
The Seven Coloured Earth

Wandelen tussen de dieren

Wil je nog meer natuur zien? Ga dan naar het Casela Nature & Leisure Park in het westen van het eiland. Het prachtige park is in totaal 14 hectare groot. Hier wonen ongeveer 150 verschillende soorten dieren. Van schildpadden en jachtluipaarden tot tijgers, apen en leeuwen, hier kun je ze allemaal bewonderen. In het park kan je prachtige wandelingen maken, maar ook klimmen en het gebied van Casela ontdekken met een quad, wat een onvergetelijke ervaring is.

Een bruisende hoofdstad

De hoofdstad van Mauritius is Port Louis, een bruisende stad met een smeltkroes aan culturen. Er is hier van alles te doen. Zo kan je hier de kleurrijke, prachtige Tamil Kaylasson Tempel bezoeken, over de lokale markt vol heerlijke kruiden lopen, maar ook het Blue Penny Museum bezoeken waar je de oudste postzegel ter wereld vindt. Even tot rust komen kan aan de Dias Pier waar je verse gerechten kunt eten. Ga na het eten nog even winkelen bij het Caudan Waterfront, waar je maar liefst 170 boetiekjes kunt vinden.

Lotte Broers

Lotte Broers

Hi! Ik ben Lotte en werk op de redactie bij Voyago.nl. Ik houd van reizen en kan niet wachten om de wereld meer te gaan ontdekken. Mijn favoriete vakantieland is Griekenland, waar je mij kan vinden op het prachtige Kreta. Spanje blijft ook een favoriet, zeker na vijf maanden in Noord-Spanje te hebben gewoond. Heb je vragen of wil je meer weten? Stuur mij dan een mailtje via info@voyago.nl!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten