MediaMarkt past voorwaarden aan

Inhoudsopgave

De MediaMarkt heeft gehoor gegeven aan de oproep van de reisbrancheorganisatie ANVR om de voorwaarden van de Formule 1 reizen op zijn website aan te passen. Het elektronicaconcern heeft toegezegd de voorwaarden binnen een week aan te passen.

Uitgever Tom van Apeldoorn van onder andere Voyago.nl had in een column gesignaleerd dat MediaMarkt op zijn website reizen naar de Formule 1 aanbiedt zonder garanties voor de consument. Dat betekent dat de klant niet weet welke bescherming hij geniet of bij wie hij moet aankloppen als de reis niet doorgaat. Hiermee gaat MediaMarkt in tegen wettelijke bepalingen, die zeggen dat reisverkopers de consument een garantie moeten bieden die minimaal gelijkwaardig is aan garantiefonds SGR.

De ANVR stuurde dinsdag een tweede brief, nadat een eerste brief aan MediaMarkt na tien dagen nog steeds niet was beantwoord. De ANVR stelde bij weigering vervolgstappen te nemen, waaronder inschakeling van de Autoriteit Consument en Markt (ACM), de Reclame Code Commissie en uiteindelijk een kort geding.
‘Dat is niet nodig gebleken. We zijn blij dat het overleg met MediaMarkt tot resultaat heeft geleid’, zegt ANVR-directeur Frank Oostdam, die stelt dat het bedrijf een week de tijd krijgt om de aanpassingen te realiseren. ‘Dat vinden we een redelijke termijn. Zodra dat is gebeurd, is voor ons de kous af.’

Theo de Reus

Theo de Reus

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten