Meer passagiers dan ooit in Europese luchtruim

Meer vliegtuigen dan ooit in Europese luchtruim

Inhoudsopgave

Bijna een miljard passagiers reisden vorig jaar per vliegtuig door de Europese Unie. Een record waarmee het luchtruim 5,9 procent meer reizigers telde dan in 2015.

Sinds 2009 is het luchtruim in Europa gestaag gegroeid, zo meldt het Europese statistiekbureau Eurostat. Ongeveer de helft van het totaal aantal vervoerde passagiers (46%), vloog in 2016 door het Europese luchtruim. Ruim een derde hiervan (35,6%) had als bestemming een land buiten de EU. Een op de vijf passagiers werd binnen dezelfde landsgrenzen vervoerd.

Het Verenigde Koninkrijk telde vorig jaar de meeste luchtvaartpassagiers, met in totaal 249 miljoen reizigers. Duitsland (201 miljoen), Spanje (194 miljoen) en Italië (135 miljoen) volgen daarna. Nederland ontving in 2016 70 miljoen passagiers, bijna 9 procent meer dan in 2015.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten