Meivakantie in Nederland: 6 comfortabele natuurhuisjes

Meivakantie in Nederland

Inhoudsopgave

Met de meivakantie in aantocht, begint het verlangen naar reizen steeds groter te worden. Nederlanders willen er even tussenuit, naar buiten en genieten van het mooie weer. Nu een vakantie in het buitenland er deze meivakantie helaas niet in lijkt te zitten, is er in Nederland nog genoeg te beleven. Benieuwd naar wat ons land allemaal te bieden heeft? Natuurhuisje.nl deelt zes leuke accommodaties om tijdens de meivakantie de veelzijdigheid van Nederland te ontdekken. Van een polderhuisje in Lage Zwaluwe tot aan een boerderij in Groningen voor het hele gezin, dit zijn de natuurhuisjes die een staycation waard zijn deze meivakantie in Nederland.

Beleef de Biesbosch

Knus en charmant, dit polderhuisje in Lage Zwaluwe is de ideale uitvalsbasis voor het hele gezin. Breng ’s middags een bezoek aan het Nationaal Park de Biesbosch, waar je de meest prachtige rondvaarten en wandeltochten kunt maken. Bij terugkomst kunnen de kinderen uitrazen in de tuin en op de trampoline, terwijl de ouders genieten van de ondergaande avondzon naast het knisperende houtvuur. Een en al genieten van de natuur en al haar schoonheid.

Erop uit met het gezin!

Dichtbij de Duitse grens ligt dit natuurhuisje op het “groene” recreatiepark ten zuiden van Den Ham.  De houten panelen om het huis zorgen gelijk al een knusse uitstraling. Eenmaal binnen wordt dit ook doorgetrokken: de gezellige houtkachel en sfeervolle materialen zorgen voor een gevoel van thuiskomen. Op loopafstand bevindt zich het Zandstuvebos. Hier kan het gezin samen een heerlijke wandel- of fietsroute maken tijdens de meivakantie in Nederland.

Verblijf in een boerderij

In het noorden van ons land vind je deze riante boerderij in het dorpje Ulrum. Er is ruimte voor het hele gezin met vijf ruime slaapkamers, met ieder een eigen badkamer. Voor de echte buitenmensen is deze boerderij een schot in de roos. De kinderen kunnen spelen tussen de boomgaarden en nabijgelegen akkers, terwijl de ouders op het buitenterras uitrusten onder het genot van een witte wijn. Een dagje naar de Waddeneilanden? Dit is geen enkel probleem! Schiermonnikoog ligt namelijk op slechts 14 kilometer afstand.

Meivakantie in Nederland

Geniet van de rust en ruimte

Vroeger diende dit natuurhuisje als een oud koetshuis en later werd het gebruikt als boswachterswoning. Tegenwoordig dient het als een royaal landhuis gelegen op 170 hectare, met voldoende privacy om optimaal te genieten. Bij het huisje zelf is er meer dan genoeg ruimte, maar ook de omgeving van natuurgebied “Grenspark Kalmthoutse Heide – De Zoom” biedt alles wat je nodig hebt. Geniet van eindeloze boswandelingen middenin de natuur. En dierenliefhebbers opgelet: je kunt onderweg zwarte spechten, wespendieven en reeën spotten.

Ervaar het leven van Twente

Toe aan ontspanning en rust deze meivakantie in Nederland? Dit natuurhuisje ligt middenin het Twentse coulisselandschap. Met een kop koffie en een échte Twentse koek van de eigenaren op zak, is het hele gezin klaar om al het natuurschoon van de omgeving te ontdekken. Huur een fiets bij het huisje of bewandel een van de vele wandelroutes van de omgeving, zoals het prachtige groene landgoed Twinckel, dat ideaal is voor een lange wandeling overdag.

Meivakantie in Nederland

Ontdek de geschiedenis van Eersel

Dit sfeervolle natuurhuisje is met haar houten lambrisering, ruime kamers en gezellige inrichting, een fijne accommodatie voor een staycation met het gezin. Van vloerverwarming tot regendouche, deze accommodatie is van alle gemakken voorzien. Vlak voor de Belgische grens in natuurgebied de Kempen is dit natuurhuisje gelegen in een natuurlijke en rustige omgeving. Ga samen met de kinderen erop uit om de geschiedenis van dit gebied te ontdekken. Vroeger leende dit gebied zich namelijk als de ankerplaats voor handelsreizigers en bedevaartgangers.

Meivakantie in Nederland
Redactie Voyago

Redactie Voyago

De redactie van Voyago zorgt dagelijks voor jouw portie reisinspiratie. Tips voor de redactie? Mail ons dan: redactie@voyago.nl.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten