Met smartphone aan het strand luieren

Met smartphone aan het strand luieren

Inhoudsopgave

Bijna tweederde van de vakantiegangers (59 procent) luiert het liefste op vakantie. Slechts 35 procent wil een actieve vakantie met bijvoorbeeld excursies om de bestemming te ontdekken. Dit blijkt uit onderzoek van GfK onder consumenten in 17 landen.

Uit het onderzoek blijkt dat mannen net iets luier zijn ingesteld tijdens de vakantie dan vrouwen, met 60 procent bij de mannen en 58 procent bij de vrouwen. Gezinnen met kinderen in de tienerleeftijd hebben vaker een actieve vakantie.

Uit een ander onderzoek van GfK blijkt dat 93 procent van de vakantiegangers zijn smartphone op vakantie meeneemt. Slechts 7 procent laat zijn mobiel thuis. Een derde van de smartphone-bezitters gebruikt zijn smartphone een tot twee uur per dag, het liefst bij het zwembad of op het strand.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten