The Met in New York mogelijk niet meer gratis

The Met in toekomst mogelijk niet meer gratis

Inhoudsopgave

The Metropolitan Museum of Art in New York (The Met) gaat mogelijk in de toekomst een toegangsprijs vragen aan bezoekers afkomstig van buiten New York City, zo meldt The New York Times. De ‘suggested fee’ van 25 dollar (bijna 23 euro), kan in de toekomst een verplichte toegangsprijs worden.

Dit terwijl het museum een belastingplichtige instelling is en wordt gezien als een openbaar museum dat gratis toegang bood, de afgelopen eeuw. Bezoekers konden een voorgesteld bedrag betalen als toegangsprijs. 

Bill de Blasio, burgemeester van New York City, staat achter het vragen van een betaling aan bezoekers buiten New York. Het museum – dat momenteel kampt met een begrotingstekort van 15 miljoen dollar – was afgelopen jaar al in gesprek met stadsambtenaren over een verplicht tarief voor niet-inwoners.

Overigens zijn er nog vraagstukken die opgelost moeten worden, zoals hoe te verifiëren dat bezoekers geen New Yorkers zijn. Of wat voor toegangsprijs gerekend zou moeten worden voor mensen die in de stad werken of die afkomstig zijn uit de voorsteden. 

Redactie Voyago

Redactie Voyago

De redactie van Voyago zorgt dagelijks voor jouw portie reisinspiratie. Tips voor de redactie? Mail ons dan: redactie@voyago.nl.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten