Midden Amerika: welk land past bij jou?

Midden Amerika welk land past bij jou?

Inhoudsopgave

Midden Amerika: zeven bestemmingen met ongeëvenaarde cultuur, natuur, stranden en historie, een rijk dierenleven en de vrolijkheid van de locals. Welke bestemming past bij jou? Hieronder in samenwerking met Visit Centro America, het toeristenbureau van Midden Amerika, de 7 landen op een rij:

Belize – Cultuur, archeologie en koraalrif
Het koraalrif van Belize is het grootste op het westelijk halfrond en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Zestig procent van het land is tropisch regenwoud met vele soorten planten en dieren; ideaal om trektochten te maken. Maar het land heeft ook de grootste concentratie aan Maya-steden van de regio.

Costa Rica – Natuur en vulkanen
Costa Rica kan ook vanuit de lucht bewonderd worden. Door te abseilen of paragliden kunnen apen en exotische vogels gespot worden. Canopy is ook een manier om vanuit de lucht Costa Rica te bewonderen. Door het slingeren, aan stalen kabels op 350 meter hoogte, krijgt de avonturier een adembenemend uitzicht over ravijnen en het immense oerwoud.

El Salvador – Vulkanen, stranden en surfen
Door de vulkanische achtergrond is El Salvador een perfecte bestemming voor de sportieve reiziger; paragliden over het Ilopango-meer of  fietsen door het bergachtige San Ignacio. El Salvador’s kustlijn wemelt van de idyllische stranden en het land heeft met El Sunzal en Playa La Paz twee topsurflocaties.

Guatemala – Hart van de Maya-wereld en koloniale steden
Tempelruïnes van de Maya-beschaving en de historische steden zijn een must voor cultuurliefhebbers. Trek door de indrukwekkende jungle en geniet van de uitbundige natuur en archeologische vondsten. Bezoek kleurrijke dorpen en markten en ervaar het ongeëvenaarde Atitlan-meer.

Honduras – Cultuur, archeologie en … koffie
Honduras heeft een ongeëvenaarde koffiecultuur met prachtige hacienda’s. De natuur biedt een enorme biodiversiteit en met Copán heeft het land een van de toppers uit de Maya-historie binnen haar grenzen. De stranden van Honduras zijn smetteloos wit. En op een van de idyllische eilandjes is het heerlijk zwemmen (met dolfijnen), vissen of snorkelen.

Nicaragua – Vulkanen en koloniale steden
In het bijzondere Nicaragua-meer liggen 360 eilandjes. Het meer heeft een unieke vogelpopulatie, thermale bronnen en fijne strandjes. Nicaragua’s vulkanen zijn goed te beklimmen en van de 675 m hoge Cerro Negro kan je zelfs sandboarden. Het tropische regenwoud is er nog onontdekt en verspreid over het land ligt de koloniale geschiedenis voor het oprapen.

Panama – Natuur en levendige cultuur
Panamá is een land met twee gezichten. De vele natuurreservaten, de Indianenstammen en de uitbundige jungle brengen je klanten terug in de tijd. In de hoofdstad ervaren ze het contrast tussen het 16e-eeuwse San Felipe, machtige wolkenkrabbers en het technologie-meesterstuk Panamakanaal. Het is het enige land in de wereld waar je tijdens je bezoek in twee verschillende oceanen kunt zwemmen, snorkelen of duiken.

Redactie Voyago

Redactie Voyago

De redactie van Voyago zorgt dagelijks voor jouw portie reisinspiratie. Tips voor de redactie? Mail ons dan: redactie@voyago.nl.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten