Millennials reizen liever samen en geven het meest om veiligheid

Millennials reizen liever samen en geven het meest om veiligheid

Inhoudsopgave

De millennials generatie reist veel liever in gezelschap dan oudere zakenreizigers, ze zijn ook het meest bezorgd over hun persoonlijke veiligheid. Dit blijkt uit de resultaten van de CWT Connected Traveler Study, een onderzoek onder meer dan 1.900 reizigers uit verschillende generaties en in totaal 16 landen.

Ruim 58 procent van de millennials* reist geregeld samen met anderen: 43 procent daarvan reist met collega’s en 15 procent met vrienden of familie. Dit is in sterk contrast met de babyboomers*. Bijna driekwart (71%) van deze generatie reist alleen, soms met collega’s (23%) maar slechts zelden haken vrienden of familie aan (6%). Reizigers van de generatie X* bevinden zich daar ergens tussenin: 58 procent reist alleen, 31 procent met een collega en 11 procent met vrienden of familie.

‘We zien een opmerkelijke generatiekloof tussen de gewoonten van jongere en oudere reizigers”, aldus Julian Walker, Carlson Wagonlit Travel’s Head of External Communications. Millennials stellen veel meer prijs op gezelschap tijdens het reizen, omarmen technologie en bekommeren zich het meest om hun persoonlijke veiligheid.’

Uit het onderzoek komt verder naar voren dat millennials de eerste zijn om een reis in verband met veiligheidsproblemen te annuleren. Bijna een derde (29%) van de millennials geeft aan dat dit wel eens is voorgevallen, tegen 20 procent van de generatie X en slechts 12 procent van de babyboomers. Daarnaast regelt bijna de helft (49%) van de millennials een reisverzekering, bij de generatie X en de babyboomers gaat dit om respectievelijk 36 en 31 procent.

*De generaties werden als volgt gedefinieerd: millennials (leeftijdsgroep 24-34 jaar), generatie X (leeftijdsgroep 35-51 jaar) en babyboomers (leeftijdsgroep 52-65 jaar).

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten