Minimaal 10 doden bij explosie metro Sint-Petersburg

Explosie Sint-Petersburg

Inhoudsopgave

Een explosie maandag 3 april in een metro in Sint-Petersburg heeft minstens 10 mensen het leven gekost. Daarnaast raakten 50 omstanders gewond. De politie gaat ervan uit dat dit gaat om een fragmentatiebom, die afging rond 15.20 uur lokale tijd in een metrowagon tussen de stations  Sennaya Ploschad en Teknologichesky Institut.

In een koffer is later een tweede explosief gevonden in het nabijgelegen Ploshchad Vosstaniya metrostation. De bom is onschadelijk gemaakt. Uit voorzorg hebben de Russische autoriteiten alle metrostations in Sint-Petersburg gesloten.

Ook heeft de Russische politie veiligheidsmaatregelen genomen op Pulkovo Airport, de luchthaven van St. Petersburg, en de controle aangescherpt naar code rood, aldus Russische media.

Voor de luchthaven van Sint-Petersburg, Pulkovo Airport, geldt code rood. Ook in de metro van Moskou zijn extra veiligheidsmaatregelen genomen.

Redactie Voyago

Redactie Voyago

De redactie van Voyago zorgt dagelijks voor jouw portie reisinspiratie. Tips voor de redactie? Mail ons dan: redactie@voyago.nl.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten