Moederdag 2019: neem je moeder mee op stedentrip!

Moederdag, stedentrip, lille, cordoba, cadeau

Inhoudsopgave

Je kan je moeder natuurlijk een bloemetje geven, of haar mee uit eten nemen. Maar waarom neem je haar niet eens mee op stedentrip? Hieronder een paar leuke steden op een rijtje. En om het nog wat leuker te maken zetten we wat steden op een rijtje die niet zo voor de hand liggen.

Geen Parijs, maar Lille

Veel Nederlanders naar Frankrijk gaan (met de auto) passeren onderweg het verkeersbord Lille. Het grootste gedeelte rijdt door naar Parijs of Zuid-Frankrijk zonder te weten wat er allemaal in Lille te doen is. Zonde, want het is een prachtige stad en ideaal voor een stedentrip voor Moederdag 2019. De stad heeft zowel Franse als Belgische invloeden en kan worden gezien als mix van Parijs en Antwerpen. Dat is goed te zien in de architectuur. Een van de hoogtepunten is het Palais des Beaux-Arts de Lille, dit museum is op het Louvre na het belangrijkste museum van Frankrijk. Naast culturele en culinaire belevingen valt er ook goed winkelen in Lille. Zowel in de oude binnenstad als in de nieuwgebouwde wijk Euralille zijn honderden winkels te vinden, variërend van kledingwinkels tot delicatessezaken. En dat alles op maar een paar uur rijden of vliegen van Nederland. Ik wil naar Lille!

Geen Lissabon, maar Porto

Porto bijvoorbeeld staat vaak nog in de schaduw van grote broer Lissabon, maar dat is onterecht. De vroeger belangrijkste stad van het land is mooi, ongekunsteld en een stuk minder toeristisch dan de hoofdstad. De stad is gelegen aan de Douro en aan een heuvel. Vanaf de oevers van de rivier brengen smalle steegjes en steile trappen je steeds verder omhoog de stad in, langs kleurrijke huizen, rode daken en de was die buiten hangt. In Porto loop je niet om van bezienswaardigheid A naar B te komen, de stad nodigt uit om in te verdwalen. De gezelligste restaurants en bars zijn te vinden op beide oevers van de Douro en loop ook even binnen bij een van de porthuizen voor een rondleiding en een proeverij. Ik wil naar Porto!

Geen Barcelona, maar Cordoba

Deze Spaanse stad straalt vooral heel veel rust uit, maar dat is wel eens anders geweest. De Moorse en christelijke invloeden zijn overal terug te zien, maar meest tekenend en bovendien toeristisch hoogtepunt is de Mezquita. Het is een moskee, gebouwd tijdens de Moorse overheersing, die na herovering door christenen werd omgebouwd tot kerk. Het is een bijzonder bouwwerk waarbij midden in de voormalig moskee nu een kathedraal staat. Bezoek naast de Mezquita ook de tuinen van het Alcázar de los Reyes Cristianos, slenter door de smalle straatjes van de Joodse buurt en geniet van de lekkerste tapas. Langer de tijd? Bezoek omringende steden Sevilla, Granada en Malaga tijdens een roadtrip en haal alles uit Moederdag 2019. Ik wil naar Cordoba!

Geen Londen, maar Newcastle

Newcastle, een verborgen parel in het noorden van Engeland, stond bekend als industriestad, maar is de afgelopen jaren zich steeds meer gaan profileren als stedentripbestemming. Een bekende bezienswaardigheid in de buurt van de stad is de ‘Angel of the North’. Een imposant roestgekleurd beeld van 20 meter hoog, 54 meter breed en bestaande uit 200 ton staal is gebouwd in 1998 ter promotie van de stad. Vanaf Eldon Square Bus Station in Newcastle kun je met een bus binnen 20 minuten bij het beeld komen. Een ander imposant bouwerk is de Gateshead Millennium Bridge. Deze voetgangers- en fietsbrug heeft al vele prijzen gewonnen vanwege het ontwerp. Als de brug gesloten is, ligt het pad vlak boven het water. Maar zodra de brug open gaat kunnen er schepen tot wel 25 meter hoogte passeren. Ik wil naar Newcastle!

Moederdag 2019

Dit jaar valt Moederdag op zondag 12 mei.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten