Wat je moet weten over paradijselijk Bora Bora

Wat je moet weten over paradijselijk Bora Bora

Inhoudsopgave

Bora Bora ligt in de Stille Oceaan en behoort tot Frans-Polynesië. Bezoekers komen voor het tropische klimaat en verblijven in bungalows boven het water tussen de meerdere eilanden van de eilandengroep. Bora Bora leent zich perfect om te ontsnappen aan de alledaagse drukte van het moderne leven.

Er is één luchthaven, Bora Bora Airport (ook bekend als Motu Mute Airport), en de overgrote meerderheid van het vermaak, de activiteiten en attracties op het eiland zijn gebaseerd op het water, hoewel er ook enkele overblijfselen uit de Tweede Wereldoorlog op het land zijn. Reis naar Bora Bora en geniet van de turquoise lagune en Mount Otemanu. Deze uitgedoofde vulkaan is het hoogste punt van het eiland en tevens een van de mooiste locaties in Frans-Polynesië.

Op Bora Bora is geen openbaar vervoer. Je kunt er rondreizen per huurauto, fiets of kleine tweepersoons buggy’s die te huur zijn in Vaitape, de grootste stad en het administratieve centrum van het eiland. Het hoofdeiland is klein genoeg om ongeveer in drie uur rond te reizen, maar de lagune is aanzienlijk groter. Hier en op het rif vinden dan ook alle wateractiviteiten plaats, zoals snorkelen, duiken, kanoën en cruises.

Wat mag je er niet mag missen
• Ontdek prachtige koraaltuinen tijdens het snorkelen.
• Ga naar Anau om manta’s te spotten.
• Probeer Mount Ohue en Mount Pahia te beklimmen, twee van de meest iconische toppen van het eiland.

Wat is de beste reistijd
De temperaturen in Bora Bora zijn het hele jaar door redelijk stabiel en schommelen rond de 30 graden. Regenval komt het meest voor tijdens de zomermaanden van november tot april, hierbij komt ook een hoge luchtvochtigheid kijken. De beste reistijd voor Bora Bora is daarom van mei tot en met oktober.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten