Titanic II: mogelijk vaar jij in 2022 mee met dit schip

titanic

Inhoudsopgave

De bouw van de Titanic II was een aantal jaren stilgelegd. Nu maakt de Australische zakenman Clive Palmer bekend dat er plannen zijn om hem in 2022 te water te laten, 110 jaar na het ongeluk.

De Titanic II zal naar voorbeeld van de originele Titanic nagebouwd worden, op ware grootte. Hij gaat er exact hetzelfde uitzien als het originele schip. Er komt plaats voor 2435 passagiers op in totaal 9 dekken. Vergeleken met het origineel is het wel veiliger, het schip is breder en er zijn meer reddingsboten aanwezig.

De replica moet de originele route gaan varen van de Titanic: van Southampton in Groot-Brittanië naar New York. Maar, de eerste reis gaat van Singapore naar Dubai. Er zullen gedurende het jaar ook meer cruises naar Dubai gaan. Mocht het te water laten niet doorgaan, is er nog een Chinees exemplaar in de maak. Deze wordt alleen gebruikt om te bezichtigen, niet om te water te gaan.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten