Het mooiste wat de Maleisische natuur te bieden heeft

Het mooiste wat de Maleisische natuur te bieden heeft

Inhoudsopgave

Wist je dat je op Maleisië het oudste regenwoud en de grootste ondergrondse grot ter wereld vindt? Eerder schreven we al over andere Maleisische schatten, maar deze wonderen moet je ook zeker een keer gezien hebben.

Theevelden
Op West-Maleisië is vooral het gebied van de Cameron Highlands uitermate populair. De uitgestrekte theevelden kenmerken het terrein. Daarnaast zijn er onder andere cactusvelden, groentetuinen, Chinese tempels en aardbeienplantages te zien. De lokale bevolking bezoekt de hoogvelden voornamelijk vanwege de verkoeling. In het zomerseizoen van Maleisië kan het kwik stijgen tot ruim 35 graden, terwijl het in diezelfde periode tussen de 20 en 25 graden is in de Cameron Highlands.

Oudste regenwoud
Ook het gebied van Teman Negara is populair bij internationale toeristen. Dit gebied kenmerkt zich door het oudste regenwoud ter wereld en met name nachtwandelingen, vissen en met een boot de riviertjes verkennen is een veel gekozen activiteit in dit gebied. Het absolute hoogtepunt van een bezoek aan dit regenwoud is de canopy walk. Tussen de boomtoppen, circa 45 meter hoog, is een lange loopbrug te bewandelen. Deze canopy is met ruim 500 meter lang een van de langste ter wereld.

Het oostelijke eiland van Maleisië is vooral bekend vanwege Borneo. Dit natuurgebied is veelbezocht vanwege de ongerepte en gevarieerde flora en fauna. De grootste toeristische trekpleister van dit eiland zijn de orang-oetangs. Op Borneo zijn ze in hun natuurlijke habitat en in grote getalen te bewonderen.

Grootste grot
Op het eiland is het Gunung Mulu Nationale Park ook een graag gezien gebied. Met name vanwege de enorm grote groten en kalksteenrotsen. Het koppensnellerspad is de perfecte manier om dit park te verkennen. Al lopend over smalle paadjes kom je langs authentieke dorpjes en de originele verblijfplaats van de koppensnellers. Binnen dit nationale park is de Sarawak Chamber, de grootste ondergrondse grot ter wereld, te bezichtigen.

Ook de grootste grot van Zuidoost-Azië, Clearwater Cave, is te bezoeken in dit gebied. Wat tevens de moeite waard is, is het schouwspel dat de miljoenen vleermuizen van de Deer Cave dagelijks laten zien. Elke avond trekken de vleermuizen erop uit en wachten de vele haviken op hun toekomstige avondmaal.

Bergbeklimmen
De bergbeklimmer kan zijn behoefte bevredigen op de Kinabalu, in Maleisisch de Gunung Kinabalu, berg. De top ligt op bijna 4.100 meter, maar is ondanks zijn hoogte vrij gemakkelijk te beklimmen, in vergelijking met andere hooggebergtes in de wereld. Met name de zonsopkomst, die rond half zes ’s ochtends plaatsvindt, is een ervaring die je nooit zult vergeten. Doordat de beklimming vrij gemakkelijk is, en het dus een populaire berg is, (jaarlijks ruim 20.000 mensen die de top proberen te halen) is ver van te voren reserveren aan te raden. De regelgeving in dit gebied zegt namelijk dat de beklimming niet is toegestaan zonder een gids.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten