Must do’s: deze legendarische treinreizen

Must do's: deze legendarische treinreizen

Inhoudsopgave

Bewonder je vakantiebestemming vanuit je coupé tijdens de meest bekende treinreizen: de Trans Siberië Express en de Oriental Express. Twee legendarische treinreizen die niet op jouw bucketlist mogen ontbreken. Voyago.nl vertelt je waarom.

Trans Siberië
Wellicht de meest bekende treinreis ter wereld gaat van start in Moskou en voert de passagiers naar eindbestemming Vladivostok. De langste spoorlijn ter wereld is bijna 9.300 kilometer lang en passeert onder andere het Oeralgebergte, het Baikalmeer en de Gobi Woestijn. De door zeven tijdzones rijdende trein is met name populair vanwege de ongerepte natuur en de kennismaking met het dagelijkse leven van de Russen.

Daar waar de route richting Vladivostok de langste is, is de reis richting Beijing veruit de meest gekozen lijn. Deze treinreis komt langs Irkutsk en de hoofdstad van Mongolië, Ulan Bataar. Tevens zijn deze twee steden populaire stopmomenten. Wanneer Trans Siberië dan wel Trans Mongolië wordt geboekt, zitten er over het algemeen transfers en hotels in Ulaan Bataar en Irkutsk bij inbegrepen. Het jaar 2016 staat in het teken van het 100-jarige bestaan van de spoorlijn dwars door het Aziatische continent. Er is geen beter moment om deze once in a lifetime ervaring te boeken.

Terug in de tijd
’s Werelds meest exclusieve trein wordt de Venice Simplon Oriental Express vanuit London richting Istanbul ook wel genoemd. In de meeste meerdaagse treinreizen is het qua overnachten en dineren wat behelpen door middel van bijvoorbeeld kleine gasstellen of mini keukens in de compartimenten, maar niet bij de Oriental Express. Tijdens deze treinreis wordt het diner als een van de hoogtepunten van de reis beschouwd. Een viergangendiner dat wordt geserveerd in een van de prachtig gerestaureerde compartimenten.

In tegenstelling tot de compartimenten in andere treinreizen is het overnachten in de Oriental Express ook volledig in stijl. Net als de rest van de trein is ook het compartiment waar overnacht kan worden ingericht zoals dat in de jaren ’30 was. Op de route liggen mogelijke uitstapplaatsen, zoals het prachtige Budapest, Boekarest en Venetië.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten