Nederlander aangevallen door kwal op Tenerife

Nederlander (24) aangevallen door monsterkwal op Tenerife

Inhoudsopgave

Tessa Beumer (24) werd tijdens haar vakantie in El Médano op Tenerife toegetakeld door een kwal. De kwal genaamd ‘Portugees oorlogsschip’ is vrij onbekend en omringende personen wisten haar dan ook niet direct te helpen, zo melden verschillende media. De reuzenkwal beschikte over meterslange giftige tentakels en schijnt, zeker voor jonge kinderen, levensbedreigend te kunnen zijn.

Op Facebook deelt de Nederlandse zelf een bericht met verslag van wat haar overkwam enkele meters van de kust in het vakantieplaatsje op het Canarische eiland. ‘Ik ben er nog goed vanaf gekomen, maar de aanval heeft flinke wonden op mijn armen en handen achtergelaten’, aldus Beumer tegenover AD.nl. ‘Een gewaarschuwd mens telt voor twee, daarom besloot ik de gebeurtenis zoveel mogelijk bekend te maken.’

Voor kinderen en ouderen schijnt de kans om hieraan te overlijden groter te zijn. Om deze reden wil Beumer in de media hiervoor aandacht vragen. Ook geeft zij lezers de mogelijkheid haar via Facebook te contacteren met eventuele vragen.

Het gif van het ‘Portugees oorlogsschip’ hoeft niet dodelijk te zijn, maar kan een allergische reactie veroorzaken in de vorm van pijnlijke steken tot aan een fatale anafylactische shock.

Bekijk hier een interview met Tessa Beumer in Hart van Nederland.

Redactie Voyago

Redactie Voyago

De redactie van Voyago zorgt dagelijks voor jouw portie reisinspiratie. Tips voor de redactie? Mail ons dan: redactie@voyago.nl.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten