Nederlanders snakken naar vakantie in het buitenland

Vakantie

Inhoudsopgave

Reizen zit er nu even niet in maar we staan te popelen er weer op uit te gaan. Dit blijkt uit een poll van reisorganisatie TUI onder ruim 1.700 klanten en zo’n 4.500 fans op social media. Bij het overgrote deel (88%) is het verlangen om weer op vakantie te gaan enorm groot. Zo groot dat zelfs de typische vakantie-ergernissen als in alle vroegte je ligbedje aan het zwembad claimen of wakker worden in een zanderig bed, gemist worden.

En wat missen we dan het meest tijdens onze vakantie? Gaan en staan waar je wil (54%) en de wereld ontdekken (24%). Duidelijk dus dat we snakken naar meer vrijheid en bewegingsruimte. In je strandkleding aan kunnen schuiven bij het avondeten (20%) maakt de top drie van meest gemiste zaken compleet.

Handdoekje leggen en zand in je bed

Zelfs de typische vakantie-ergernissen worden gemist. De handdoeken op de ligbedjes? 32% van de respondenten geeft aan dit te missen, net als wakker worden in een bed vol zand (31%) en het wachten in de rij voor het buffet (29%). Luidruchtige landgenoten zien we nog steeds liever niet tijdens onze vakantie. Slechts 8% geeft aan dit te missen.

Waar willen we dan heen?

Hoewel er op het moment niet gereisd kan worden en er maar mondjesmaat wordt geboekt, ziet TUI de belangstelling voor reizen wel toenemen. Op de website worden vooral bestemmingen als Spanje, Griekenland en Turkije goed bekeken. Is het nu vooral oriënteren en inspiratie opdoen, de verwachting is dat zodra reizen weer kan, er massaal geboekt wordt voor de zomer en later in het jaar.

Gerust op reis met de TUI Garanties

Heb je perfecte vakantie gevonden? Dan kun je die dankzij de TUI Garanties ook nu al met een gerust hart boeken. Want met de geld-terug-garantie ontvang je de volledige reissom terug in het geval de bestemming als gevolg van corona een negatief reisadvies krijgt en de vakantie geannuleerd moet worden. En met de flexibele omruilgarantie kun je tot twee keer en tot zeven dagen voor vertrek je reis kosteloos wijzigen. En doet zich tijdens de vakantie onverhoopt een noodsituatie voor, zoals een natuurramp of corona-uitbraak, dan kan het hele reisgezelschap rekenen op een repatriëringsvlucht terug naar Nederland.

Wil jij ook graag weer op vakantie? Boek nu alvast je reis voor deze zomer! 

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten