Negen reistips voor een geslaagde trip naar Ontario

Negen reistips voor een geslaagde trip naar Ontario

Inhoudsopgave

Ontario heeft een enorm afwisselende natuur en wildernis. Of het nu stranden, meren, bergen of watervallen zijn, de Canadese provincie trakteert je op een ongekende schoonheid. Jet Airways vliegt dagelijks van Amsterdam naar Toronto en geeft negen vakantietips voor het land van de Maple Leaf!

1. Natuur in wereldstad Toronto
Bij een citytrip Toronto hoort een kennismaking met de stadse natuur. Zoals die van Toronto Island, de tuinen van Allen Gardens, Humber Bay Park en Queens Park en de Scarborough Bluffs bestaande uit kliffen tot wel 90 meter hoog langs het Ontariomeer. ‘The Bluffs’ telt maar liefst negen parken, waaronder Bluffers Park met een pad dat leidt naar Bluffers beach voor een duik in het water.

2. De beroemde Niagara Falls
Topper tijdens een vakantie Ontario zijn de machtige Niagara Falls, eigenlijk de naam van drie watervallen op de grens van Canada en de Verenigde Staten. De Horseshoe Falls liggen op Canadees grondgebied. Indrukwekkend is een boottocht over de Niagara-rivier met de Hornblower Niagara Cruises, maar een helikoptervlucht kan ook. Ontario heeft in ‘Instagrammable’-watervallen in overvloed, ook de Aubrey Falls en de Kakabeka Falls zijn aanraders.

3. Varen langs rotsschilderingen bij Mazinaw Rock
Bon Echo is een geweldige natuurspot. Met meerdere meren waaronder Mazinaw Lake, het tweede diepste meer in Ontario. Aan de zuidoostkant van het water ligt de bekende Mazinaw Rock, een 100 meter hoge rotshelling met 260 ‘native’ rotsschilderingen. Mooi om met een boot langs te varen, te wandelen – er zijn routes van 1 tot 17 km – of om te kanoën. En inclusief kamperen op een van de 25 zogenoemde ‘canoe-in campsites’.

4. Kanoën bij The Grotto en Indian Head Cove
Het Bruce Peninsula Park is een van de kleinere parken in Ontario, maar een met enorme natuurrijkdom en de beroemde rotsformaties van the Grotto en Indian Head Cove. The Grotto is een fotogenieke grot met helderblauw water, aan de oevers van Georgian Bay niet ver van de plaats Tobermory. Je wandelt en klimt er vanaf Cyprus Lake in ongeveer een half uur naartoe. Als het lukt, bezoek the Grotto dan buiten de zomermaanden. Het is een erg populaire bezienswaardigheid waarvoor je van tevoren een parkeerplek moet reserveren met maximaal verblijf van 4 uur.

5. Wandelen bij The Crack Killarney
The Crack is een indrukwekkende kloof in Killarney Provincial Park. De 6 km lange wandelroute die je naar The Crack brengt (vanaf Highway 637) is de favoriet van outdoor-fans, vanwege de panoramaviews over heldere meren omgeven door bergen en bossen. Een korte maar heftige route waar je ongeveer 4 uur over doet. Als je eenmaal The Crack hebt bereikt, wandel je hetzelfde pad terug. Loop je door, dan beland je op de 78 km lange Silhouette Trail. De beste wandeltijd is tussen mei en oktober.

‘The Crack’ in Killarney Provincial Park

6. Wonderlijke Cheltenham Badlands
De Cheltenham Badlands zijn, om de zeldzame natuur van het gebied te beschermen, bijna drie jaar lang gesloten geweest voor publiek, maar gaan deze zomer weer open. De Badlands, nabij de plaats Caledon op slechts een uurtje rijden vanaf Toronto, bestaat uit een uniek landschap van glooiende heuvels en geulen in roodachtige en groene tinten. De Badlands heeft nu prima parkeerfaciliteiten en nieuwe wandelpaden die verbonden zijn met het Bruce Trail, Canada’s oudste en langste gemarkeerde wandelpad.

7. Kajakken en vissen in het 1000 Islands National Park
Het 1000 Islands National Park is de plek voor een langere outdoor-vakantie. In de Sint Lawrence rivier liggen meer dan 1800 rotsachtige eilanden die je bezoekt vanuit de aangename stadjes Kingston en Gananoque. In de laatste plaats begint de Thousands Islands Parkway, een fraaie autoroute door het gebied en langs de rivier. Daarnaast nodigt dit natuurgebied uit tot georganiseerde boottrips, kajakken, wandelen, duiken en vissen. Het is leuk om aan land te gaan bij de eilanden, veel zijn privébezit. Zo is daar Just Room Enough, het kleinste bewoonde eiland ter wereld.

8. Picknicken en zwemmen op Flower Pot Island
Op een kleine 7 km ten noordwesten van Tobermory ligt Flowerpot Island, dat behoort tot het Fathom Five National Marine Park, bekend vanwege de rotsachtige pilaren aan de kust en die lijken op bloempotten. Het eiland is alleen te bereiken per boot, trek voor een kort bezoek ongeveer 4 uur uit. Dan kun je de ‘flower pots’ zien, er zwemmen en picknicken. Overnachten kan op een van de zes campings.

9. Sterrenkijken in het Torrance Barrens Preserve
Voor wat stargazing omringd door wildlife ga je naar het Torrance Barrens Reserve, een Dark Sky reservaat in het hart van Muskoka dat bij Ontario hoort. Op ruim twee uur rijden vanaf Toronto wacht een dichtbebost gebied met rotsen en wetlands. Hier geen lichtvervuiling, het is er pikkedonker wat zorgt voor spectaculaire nachten vol sterren én met een beetje geluk aan het einde van de zomer het Noorderlicht. Ook met drie mooie, gemarkeerde wandelroutes.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten