Wat is nieuw, hip of gewoon anders? 10 winterzonnige stedentrips

Wat is nieuw, hip of gewoon anders? 10 winterzonnige stedentrips

Inhoudsopgave

De herfst komt, de winter nadert. Het heetst van de zomer is voorbij en wellicht wil je nog even aan die warme temperaturen vasthouden. Een stedentrip is dan de perfecte oplossing: dit zijn de leukste, nieuwste of hipste op een rij.

1. Tirana

Albanië is een toeristisch land in opkomst. Het werkte een paar jaar geleden nog niet helemaal als strandbestemming, maar dat zal een kwestie van tijd zijn. Maar voor een originele stedenreis is Tirana echt een aanrader. De stad is bezig aan een kleine renaissance en ontwaakt langzaam uit haar dictatoriale winterslaap. Dat maakt Tirana tot een zeer bijzondere bestemming, nog ontdaan van een overdaad aan Starbucks en H&M, wat ruwe randjes maar ook nog erg authentiek. En zeer goed betaalbaar. Neem er nog een!

2. Beirut

Nieuw bij Transavia is het Parijs van het Midden-Oosten. Kenners weten het allang: de beste keuken van heel het Midden Oosten vind je in Beirut, en daarbij ook nog eens uitstekende lokale wijn. De charmante stad is gelukkig in rustig vaarwater gekomen en is zonder meer een van de hipste steden van de wereld, met een bruisend nachtleven en een heerlijk winterzonnetje om ook in december nog heerlijk een terrasje te doen. Wist je dat Libanon het enige land is in het Midden-Oosten zonder woestijn? Maar je kunt er wel skiën, of op wijnreis als je per se de stad uit wil!

3. Ibiza

Ach ja, we zullen niet zeggen dat je Ibiza niet kent. Maar vergeet ook niet dat als alle DJ’s en voetbalvrouwen weg zijn, er een pracht van een eiland overblijft dat je per auto heerlijk kunt verkennen, en waar je ook nog restaurantjes vindt waar een cola geen zestien euro kost. Het is er een stuk stiller en dan is eigenlijk Ibiza op zijn mooist!

4. Alicante

Barcelona kan altijd, Valencia timmert al jaren aan de weg en ook Bilbao en Sevilla zijn ontdekt. Dus op naar Alicante, heerlijke kuststad die nog niet is overlopen door toeristen, en dat betekent een authentieke Spaanse ervaring. Zeer betaalbaar en goed eten, een leuke compacte stad en weer eens wat anders. Gewoon doen!

5. Napels

Napels is de beroemde en beruchte stad van de Camorra, Diego Maradona en de bakermat van de pizza. Veel Italiaanser wordt het allemaal niet in deze ruwe maar zeer bijzondere stad waar de Italiaanse passie net even wat sterker wordt dan in het chique noorden. Maar met de pittoreske wijken, de leuke eettentjes en de warmbloedigheid van de mensen en de Vesuvius op de achtergrond staat het garant voor een bijzondere stedenreis.

De kust bij Napels, Italië

6. Tunis

Nu Tunesië eindelijk weer ‘kan’, kun je ook zeker eens denken aan een culturele stedentrip naar Tunis. De Romeinse overblijfselen, de geschiedenis van het oude wereldrijk Carthago en natuurlijk de geuren en kleuren van de Medina.

7. Athene

De Griekse hoofdstad moet je eens gezien hebben! Een ruime, weidse stad met natuurlijk de bekende must see’s. Maar er is meer dan de Acropolis. Lunchen aan zee, slenteren in hippe wijken, goed stappen of genieten van de echte Griekse keuken, die veel meer bijzonders te bieden heeft dan het gemiddelde restaurant Zeus in het Nederlandse. Vraag dus niet om knoflooksaus! Bestel een goede fles Griekse wijn en geniet van een van de mooiste steden van Europa.

8. Boekarest

Jazeker! Boekarest is een serieus onderschatte stad, met prachtige musea, een leuke binnenstad en spotgoedkope kaartjes voor opera, voetbal of ballet. En ook niet onbelangrijk, vele leuke trendy eettentjes en een nachtleven dat de moeite waard is. En het massale megalomane paleis van Caecescu moet je een keer in je leven gezien hebben, een van de vreemdste gebouwen van Europa.

9. Dubrovnik

Een plaatje, en dat is het. Dubrovnik is een van de mooiste steden van Europa en een bezoek zeker waard. Je eet er goed (maar doe wel een beetje je huiswerk want anders kom je tussen de hordes cruisepassagiers met een viertalenmenu). Waan je in Game of Thrones of ga stappen in een van de zeer hippe clubs. Ga gerust de stad uit voor een dagje in het mooie achterland.

10. Tel Aviv

Hip, hipper, Tel Aviv. De Israëlische kustplaats kent al jaren een wereldwijde reputatie als een van de grootste partysteden ter wereld. Mooie mensen, dure clubs, heerlijk eten en een schitterend uitzicht op zee. Goed te combineren met Jerusalem tegenwoordig, maar ook zonder die beroemde stad kun je je prima vermaken in het winterzonnige Tel Aviv.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten